alt

5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Azerbaycan'dan katılan SAMİR HEYDAROV (arka sırada, sağdan 4.)   26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'de düzenlenen Azerbaycan Belarus İş Forumu'na katılan  heyette yer aldı. 

Azerbaycan-Belarus İş Forumu 27 Kasım 2015 tarihinde  Belarus Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.  Belarus CCI Başkanı Mikhail Myatlikov, açılış oturumunda yaptığı konuşmada, iki ülke arsında bölgesle işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek, özelikle  Belarus'un güçlü olduğu  "turizm, altyapı inşaatları, belediye hizmetlerinde kullanılan makine ve ekipmanlar konusunda işbirliğini kısa sürede gelişebeileceğini" vurguladı.

Azer News sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Azerbaycan heyetine başkanlık yapan İhracat ve Yatırımı Destekleme  Kurumu (AZPROMO) Başkanı  Rufat Mammadov ise, yaptığı konuşmada  "tarım ve tarımsal sanayi, ilaç endüstrisi, makine mühendisliği, finans sektörü, bilişim sektöründe yapılacak işbirliklerinin iki ülke yararına olacağına inandığını" belirtti.    

Belarus TSO web sayfasında yayınlanmakta olan fotoğraflı iş froumu haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

İş Forumund a yapılan konuşmalarda, Azerbaycan ve Belarus arasındaki iş hacminin 2013 yılına göre % 14 artış göstererek 330 Milyon Dolara uılaştığı belirilidi.

İki ülkenin ortaklaşa kuracağı üretim ttesisinde üretilecek altyapı ve iş makineleri ile tarım makineleri  ve damperli kamyonları diiğer ülkelre pazarlanmasına öncelik verilmesi kararlaştırıldı.    

Belteleradio sitesinde yayınlanmakta olan iş forumuna ait video görüntülerine bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

5. TKG üyesi SAMİR HEYDAROV  (soldan 2.) ve Azerbaycanlı işadamlaraı Minsk'te kaldıkları sürede  şehri tanımak için tarihi ve turistik  bölgelerini ziyaret etti ve farklı lokantalarda mola verdiler.  

İş Forumuna katılan Azerbaycan heyeti üyeleri ilgilendikleri sektörlerdeki fabrikaları ziyaret ederek, yüz yüze görüşme ve bilgi alma fırsatını değerlendirdi.  

TOBB tarafından Ankara ve istanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Azerbaycan'ın Gence şehrinden katılan SAMİR HEYDAROV metalurji sanayinde üretim yapan şirket sahibidir. Özellikle  yüksek binalarda gerekli  metal malzeme üretimi ve montajı  ile ilgilenmektedir. Azerbaycan İşveren  Konfederasyonu üyesi ve Gence Şubesi Başkanıdır. 

Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı'nın web sayfasında yayınlanan  iş forumu haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.