alt

Türkçe Konuşan Girişimciler programı Kosova Grubu üyelerinden 1. TKG programı katılımcısı ÖMER MACUN (sol başta)  2. TKG üyesi  DAVER KAZAZ  (soldan 4.) ve 4. TKG heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağdan 5.) ESNAF Prizren  Derneği'nin faaiyetlerini değerlendirmek üzere düzenlenen çalışma kahvaltısında biraraya geldi.

TOBB tarafından Ankara, Bursa ve İstanbul illerinde düzenlenen 1. TKG programına Kosova temsilcisi olara katılan ÖMER MACUN  Prizren Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Gıda ve temizlik ürünleri üretimi ve ticareti yapan aile şirketinde üst düzey yönetcidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-1 Ekim  2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir ve Kayseri   illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan katılan DAVER KAZAZ   mobilya sektöründe faaliyet göstermektedir. Prizren şehrinde  mobilya üretim tesisi ve satış mağazası bulunmaktadır. 

TOBB  tarafından 14-30 Nisan 2006 tarihleri arasında Ankara, Kayseri, Nevşehir ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler programında  heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, ESNAF Prizren Derneği başkanıdır.

ŞARIK CİBO, iş elbiseleri ticareti,  inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçpan,dış fasadalar işleri de yapmaktadır.  Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta  iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin  Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.  

Kosova'daki Türk toplumunu güçlendirme çalışmalarına özel destek veren değerii arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.