alt

17. TKG programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  TANER DEMİRCİ (sağda) 26 Kasım 2015 perşembe günü  düzenlenen CEİ (Merkezi Avrupa İnsiyatifi) İş Forumu'na katıldı.

Merkezi Avrupa İnsiyatifi  (CEİ)  dönem başkanlığı 2015 yılında Makedonya tarafından yürütülmektedir.  

CEI Tarım ve Gıda Sektörü Piyasa Rekabet Gücünün Geliştirilmesi için Bölgesel İşbirliğinin İyileştirilmesi” “teması kapsamında Makedonya Cumhurbaşkanlığı ev sahipliğinde  Merkezi Avrupa İnsiyatifi İş Forumu  başkent Üsküp'te gerçekleşti.

Forumu programı ile ilgili bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgy Ivanov, dönem başkanı olarak yaptığı açıklamada; orta ve doğu Avrupa ülkelerinin çok sayıda sorunla karşılaştığını kaydederken, bu sorunlara çözümün ancak bölgesel işbirliği ve inisiyatiflerle çözüleceğini belirtti.  Mayıs ayınd agerçekleşen CEİ’nin birinci diplomatlar forumunda, ana konu olarak bölgesel inisiyatiflere gençlerin dahil edilmesi için alınmaıs gereken önlemler konuşulmuştu.

26 Kasım 2015 Perşembe günü Üsküp'te de düzenlenen CEI İş Forumunda 90’dan fazla ülkenin üst düzey katılımcılar CEI Tarım bakanları Ticaret ve Sanayi Odaları, Küçük ve orta işletmeler ve Üsküp’teki büyükelçilikler temsilcileri bir araya geldi. Bu forum, Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Merkezi Avrupa Ticaret Odası ve CEI sekretaryası tarafından düzenlendi.

CEI İş Forumunun facebook sayfasına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Forum CEI üyesi ülkelerin tarım ve gıda endüstrisi sektörleri temsilcilerinin bir araya gelerek AB geçiş sürecinin getirdiği yeni potansiyeli kullanarak ve işbirliğini geliştirerek piyasa rekabeti sorunları ile nasıl başa çıkılabileceği konusunu tartışmaları için mükemmel bir fırsat yarattı.

Bu forum aynı zamanda eski ve yeni AB üyesi ülkeler arasında tarım sektörüyle ilgili deneyimler ve en iyi uygulamalar konusunda görüş alışvarişi yapma imkanı sağladı.

CEI web sayfasında yayınlanan İş Forum ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Forum sonrasında küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında ikili görüşmeler yapıldı.

Katılımcılar CEİ (Merkezi Avrupa İnsiyatifi) İş Forumu'nun düzenlenmesinin yalnızca iş bağlantılarının kurulmasına ve böylece CEI Bölgesinde ekonomik gelişmenin canlanmasına değil, aynı zamanda CEI eylem planında tasarlandığı gibi CEI İş Boyutunun da tekrar ele alınmasına imkan yarattığı konusunda da görüş birliğine vardılar. 

CEI İş Forumu'nun video görüntülerine bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya tensilcisi olara kataıla TANER DEMİRCİ (solda)  halen T.C. Büyükelçiliği Ticaret Müşaviliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır.