alt

17. TKG  programı üyesi CEYLAN AYTUGAN (sol başta) yönetim kururlu üyesi olduğu  Nürnberg TİAD tarafından  20 Kasım  2015 Cumartesi düzenlenen 5. Türk-Alman Ekonomi Günü hazırlıklarına destek vererek, Ekonomi Konferansının etkin geçmesine katkı yaptı.  

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Almanya'nın  Nurnberg şehrinden katılan CEYLAN AYTUGAN Almanya’da ve Türkiye’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Strabag AG ve Ed Zublin AG şirketlerini iştiraki olan  Demirtürk şirketinin genel müdürü olarak görev yapaktadır. Türk Alman Ticaret Odası üyesi ve TİAD yönetim kurulu üyesidir.

Avrupa Nürnberg Metropol Bölgesi Türk-Alman İş Adamları Derneği TİAD 5. Türk-Alman Ekonomi Gününü düzenledi. Nürnberg Meisteringerhalle'nin konferans salonunda gerçekleşen ve beş saat süren Ekonomi Kongresi ve  Ekonomi Gününe T.C. Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Nürnberg Bölge Kaymakamı Armin Kroder, Kemer Belediye Bașkanı Mustafa Gül,  ve çok sayıda özel sektör temsilcisi  katıldı.

Post Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Nürünberg'de düzenlenen  5. Türk -Alman Ekonomi Kongresinin açılıș konușmasını  yapan TiAD Bașkan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kocagöz, ‘Ekonomi Günü ile Alman ve Türk asıllı girișimcilere iletișim imkanı sağlamaktayız. Özellikle metropol bölgesinde fırsatlar ve tehditler tartıșılarak Türk-Alman ticaretini genișletmek için fikirler üretiyoruz. Bu açıdan bakıldığında Ekonomi Gününün önemi daha da çok ortaya çıkmıș olduyor’ diyerek davetlileri selamladı. 

Son Dakika haber sitesinde yayaınlanan görüntülü habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

11. TKG üyesi ve Nurunber TİAD öncesi dönem başkanı Avukat EMRE HIZLI'da Ekonomi Gününe katılarak destek verdi.

Haber Bayern sitesinde yayınlanmakta olan fotoğraflı habere bu inkten erişilmektedir.

Başkonsolos YAVUZ KÜL'ün , Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD) tarafından 20 Kasım 2015 Cumartesi günü düzenlenen 5. Türk-Alman Ekonomi Kongresine katılması  ve kongre sırasında ülkemizin başlıca tatil beldeleri arasında yer alan Kemer ilçesinin  tanıtımını yapılması başkonsolosluğu facebooksmayfaısnda haber olarak yayaınlandı. Foroğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

T.C. Nürnberg Bașkonsolosu Yavuz Kül yaptığı konuşmada, "Türk-Alman Ekonomi Günü bölgede önemli bir rol üstlenmekte ve önemli bir etkinlik olmaktadır. Bilhassa Türkiye ile Almanya arasında olan Ekonomik ișbirliğini göze alırsak bu Kongrenin önemi birkez daha artmaktadır. Burada yașayan Türk insanımız ve Ülkemize her yıl gelen milyonlarca Alman misafirimiz bu ilișkileri dahada güçlendirmektedir. Bașkonsolosluk olarak her türlü desteğe vermeye hazırız." ifadelerine yer verdi.

5. Türk-Alman Ekonomi Günü hakkında basında çıkan haberler  toplu olarak Başkonsolosluk facebook sayfasında  yayınlanmaktadır. Söz konusu toplu haberlere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Hürriyet Avrupa'da yayınlanan fotoğraflı habere erişmek için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

5. Nürnberg Türk-Alman Ekonomi Günü'nde hazır bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer'i tanıtıcı bir brifing sundu. THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı da, THY'nin yapısını anlattı.

34 wolt sitesinde  yayınlanan 5. Türk-Alman Ekonomi Gününe ait video görüntülelerine ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

Türk-Alman Ekonomi Günü'nde, Anoris sahibi Bülent Bayraktar ile Würzburg Yüksek Ticaret Okulu Müdürü Prof.Dr.Ulrich Müller başkanlığında iki ayrı panel düzenlendi. Panellerde  Türk asıllı girişimcilerin gelişme potansiyeli ve aynı zamanda Türkiye ile Ticareti genişletmek imkanları tartışıldı.

Ekonomi Gününde turizmin gözbebeği Kemer ilçesi Belediye Bașkanı Mustafa Gül’e, TiAD tarafından onur üyeliği verildi. Her yıl Nürnberg’de yapılan Turizm Fuarına katılan ve aynı zamanda Bölgede bulunan Schwabach kentinin kardeș șehiri olan Kemer Belediye Bașkanı bölgeye olan yakınlığa ile bilinmektedir. 

Haberci sitesinde yayınlanan 5. Türk Alman Ekonomi Gününe ait video görüntülerine bu linkten ulaşmak mümkündür.