alt

11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC'den katılan AKAN OZA (sol başta) Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından 27 Kasım 2015 Cuma günü  düzenlenen  KOBİ Geliştirme Seminerine katıldı.

T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen, T.C Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından destek verilen ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası bünyesinde kurulan KOBİ Geliştirme Birimi’nin amacı; KKTC’de faaliyet gösteren işletmelerin mal ve hizmet üretimlerinde verimliliklerini danışmanlık hizmeti vererek artırmak, ihracat kapasitelerini geliştirmek, kurumsallaşmalarına katkıda bulunmak ve/veya yeni ihracat imkanları yaratmak olarak belirlenmiştir.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası KOBİ Geliştirme Birimi hakkında ayrntılı bilgilere bu inkten ulaşmak mümkündür.

Ocak 2015'de kurulan  KOBİ Geliştirme Birimi tarafından yürütülen temel faaliyetleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • KOBİ’lere yönelik projeler üretmek, sektörel araştırmalar ve çalışmalar yapmak,
  • KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık ve eğitim hizmeti sunmak,
  • KOBİ teşvikleri ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve mevzuata yönelik bilgilendirme yapmak,
  • Pazarlama, ihracat stratejileri, kalite, verimlilik ve yönetim ile ilgili seminer ve konferanslar vermek,
  • Dış pazara açılım konusunda şirketin yetkinlik ve becerilerinin artırılması ve yurt dışında gerçekleşen fuarlara katılım konusunda teknik yardım ve danışmanlık hizmeti vermek,
  • Yabancı yatırımcı temsilcileri ile yerli firmalar arasında yüzyüze ikili görüşme organizasyonlarının yanısıra ‘İşbirliği Günleri’ organize etmek. 

alt

Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından  kurumsal kapasite geliştirilmesi kapsamında düzenlenen programlara etkin katılım gösteren 11. TKG Üyesi AKAN OZA (solda),  otuz yıllık aile şirketi Oza Kahve'de üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır. 

Gazimağusa'da Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesislerde üretilen Oza Kahve markasasının facebook sayfasına bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 20 Mayıs-05 Haziran 2010 tarihleri arasında  Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11.Türkçe Konuşan Girişimciler Programına  24 ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 45 katılımcı iştirak etmiştir.