alt

9. TKG üyesi KHALİD MAYAS  (sağdan 3.) Kerkük'te arkadaşları ile birlikte kurduğu "Eğitime Destek Grubu"nun faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır.

Kerkük'te faaliyet gösteren Eğitime Destek Grubu'nun gerçekleştiridği etkinliklerin fotoğraflarıa ulaşmak için grubun facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kerkük'ten katılan  1. TKG üyesi NURİ SALİHİ (arka sırada soldna 5.), 9. TKG üyesi KHALİD MAYAS (ön sırada sağdan 2.) ve  11. TKG  üyesi CEZMİ DABBAG (ön sırada, soldan 3.) Eğitime Destek Grubu'nun toplantılarına ve faaliyetlerine düzenli olarak iştirak etmekte ve gönüllü olarak katkıda  bulunmakadır. 

alt

Eğitime Destek Grubu'nun  Türkmen okullarında okuyan başarılı öğrencileri kutlamak ve desteklemek için düzenlediği törenlere ve etkinliklere katılmaya özel önem veren KHALİD MAYAS ( arka sırada, sağdan 6.) Türkmen  öğrencilerin  başarılı olmalarından memnun olmakta ve gençlerin teşvik edilmesi gerektiğine inanmaktadır. 

alt

Kerkük Eğitime  Destek grubu,  Türkmen liselerinde son sınıfta okuyan başarılı gençler için Türkiye gezisi düzenlemiş ve gençlerin Konya'nın  ve Eskişehir'in tarihi yerlerini gezmesini sağlamıştır. 

Konya Valisini ve Konya Müftüsünü ziyaret eden gençler  jendileirne gösterilen ilgiden çok memenun kalmıştır.

alt

 

alt

 

Kerkük'te yaşayan TKG üyelerimizden Eğitime Destek Grubu'nun çalışmalarına  katılan 1. TKG üyesi NURİ SALİHİ, 9. TKG  üyesi   KHALİD MAYAS    ve 11. TKG üyesi CEZMİ DABBAG arkadaşlarıımızı  övgüye değer  çabaları nedeneiyle kutluyor ve topluma  örnek olmalarını diliyoruz. 

Irak'ın Türkmen bölgesinde  Kerkük'te yaşayan NURİ SALİHİ, Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından  Ankara, Bursa, İstanbul ve Gaziantep illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılmıştır. 

1. TKG üyesi NURİ SALİHİ, devlet ihaleleri üzerinden genel ticaret ve inşaat müteahhitliği, hastane inşaatı ve  ekipman temini, jeneratör ve elektrik pano istasyonları satış ve uygulama işleri yapan şirket sahibidir.

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9.  Türkçe Konuşa Girişmciler programına katılan   KHALID RAFEEQ TAWFEEQ MAYAS  müteahhitlik, bina, kanalizasyon ve elektrik inşaat işleri yapan şirket sahibidir. Kerkük Üniversitesi Kerkük Cumhuriyet Hastanesi binaları şirketin tamamladığı işler arasındadır. Türkmen İş Adamları Derneği, Irak Müteahhitler Birliği, ABD-IRAK Sanayi Ticaret Odalar Birliği üyesidir.  

9. TKG programı katılımcısı KHALİD MAYAS, birkaç ay önce Iraklı iş ortakları ile birlikte İstanbul'da yatırım yaparak iki ayrı şirketin kuruluşuna katılmıştır. Nakliye sektöründe ve para transferi konularaında faaliyet gösteren yeni şirketler için İstanbul'da iki ayrı ofis açılmıştır.

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. TKG programına  katılan CEZMİ    DABBAG   Irak kerkük'te un fabrikası, meyve suyu dolum tesisi,  patates çip üretim tesisi ve 6 adet döviz bürosu sahibidir. Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.  Türkmen İşadamları Derneğinin üyesi olarak faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır.

11. TKG üyesi CEZMİ  ZEYNEL DABBAG  programda osnra İstanbul'da şirket kurmuş, ev ve büro satın almıştr.  Türkiye'den temin ettikleri başta  inşaat malzemesi olmak üzere çeşitli malları  Irak piyasasında dağıtmaktadır.