alt

16. TKG pogramı heyet başkanı RECEP YILDIZ (sağdan 2.) Ordu Valisi İRFAN BALKANLIOĞLU  (sağ başta), Ordu TSO Başkanı SERVET ŞAHİN  (sağdan 3.)  ve beraberindeki işadamları heyetini  Almanya'nın Wetzlar kasabasındaki fabrikasında ağırladı. 

Ordu Hayat Gazetesi'nin sitesinde yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

Ordulu sanayici ve işadamları 17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ'ın (ayakta, sağdan 7.)  Wetzlar'da bulunan Yıldız CNC Teknik fabrikası ziyaretinden çok memnun oldu. Haberler.Com sitesindeki fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir. 

ORDU TSO işadamları heyeti  Vali İrfan Balkanlıoğlu önderliğinde Almanya’ya çıkarma yaptı. Almanya’nın Hessen ve Rheinland Pfalz Eyaletlerinde Türk ve Alman firmalarını gezen 20 kişilik heyet ülkenin önemli işadamları ile yüz yüze görüşmeler yaparak yatırım fırsatlarını değerlendirme fırsatı buldu.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ,"Üretimden ihracata hedef 2023" projesi kapsamında makina imalatı sektöründe iletişim ve işbirliğini artırmak amacıyla 6 gün süren ziyarette Frankfurt, Giessen, Wetzlar, Hanau, Weitefeld, Waechstersbach, Kayzenfurt kentlerinde incelemeler yapıldı.

Ordu TSO'nun facebook sayfasında yayınlanan  Almanya Çalışma Ziyaretine ait ayrıntılı habere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Ordu Kenti'nin turizm yanında Organize Sanayi Bölgesi’nin uluslararası arenadaki tanınırlığını artırmayı hedefleyen Ordulu sanayiciler ilk olarak Hanau'daki Lalezar Restaurant'ta Frankfurt Başkonsolosu M.MUSTAFA ÇELİK ve Ordu'lu hemşehrileriyle akşam yemeğinde buluşarak hedeflerini anlattılar.

Ordu TSO tarafından düzenlenen çalışma ziyareti programına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin'in arasında bulundukları bölge sanayicilerden oluşan 20 kişilik heyet, Almanya’daki ilk temaslarını Wetzlar'daki dünyaca ünlü Optik Fabrikası Leica ile çok sayıda ünlü Alman fabrikalarına mal üreten RECEP YILDIZ'a ziyaret ederek yaptı. 

Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve 18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK ile Genel Sekreter Dr.Günter Quidde'den ülkenin ekonomik durumu ve yatırım fırsatları hakkında bilgi alan heyeti, daha sonraki günlerde çeşitli fabrikaları gezmeye devam ettiler.

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programı heyet başkanı RECEP YILDIZ (ayakta, sağdan 7.)  Ordu Valisinin başkanlığında fabrikasını ziyaret eden  Ordu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan işadamları heyeti ile yakından ilgilendi ve üretim süreci hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programı  heyet başkanı RECEP YILDIZ (önde, soldan 4.) ,iadamlaraı heyetine Wetzlar kasabasının tarihi merkezini gezdirdi.

Ordu Valiliği'nin web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Almanya'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir.