alt

9. TKG üyesi KHALİD MAYAS (ortada) 15 Temmuz 2015 tarihinde Kerkük'te düzenlenen iftar yemeğinde Keçiören Belediye Başkanı MUSTAFA AK'a (sağda) ve Manisa Milletvekili  HÜSEYİN TANRIVERDİ'ye (solda) ziyaret  anısı olarak lamba hediye etti. 

alt

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeşlik İftarı" programına katılan 9. TKG programı  katılımcısı HALİD MAYAS (soldan 2.) Türkmenleri ziyaret eden Belediye Başkanına teşekkür etti.

Kerkük Ticaret Odası Başkanı ve  5. TKG programı katılımcısı SABAHATTİN AL SALİHİ  (sağdan 2.) Keçiören Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetin Kerkük programına katılarak, konuklarla yakından ilgilendi.

alt

TOBB tarafından düzenlenen  9. Türkçe Konuşan Girişimcilemr programına Irak'ın Kerkük şehrinden katılan KHALİD MAYAS (soldan 2.) ve 11. TKG üyesi CEZMİ   ZEYNEL DABBAG  (soldan 3.)  Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılarak, konuklarla ilgilendi.

Her yıl Ramazan ayında bir kardeş şehri ziyaret ederek  iftar sofrasını paylaşan Keçiören Belediye Başkanı MUSTAF AK  15 Temmuz 2015 tarihinde Irak’ın Kerkük şehrindeki Türkmenlerle buluştu.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı "Kerkük İftarı" haberine  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

6 yıl önce başlattığı “Mahallede İftar Var” programları çerçevesinde bir kardeş şehirde iftar programı düzenlemeyi geleneksel hale getiren Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kerkük’teki Türkmen kardeşleriyle birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Keçiören Belediyesi tarafından3 bin kişinin yaşadığı Kerkük Yahya Ova Kampı’nda gerçekleştirilen “Kardeşlik İftarı” ile, Keçiören ve Kerkük arasında kurulan gönül köprüsü daha da güçlendi. 

Keçiören Belediye Başkanlığı tarafından Kerkük'te düzenlenen 250 kişilik iftar programına ait farklı fotoğraflara ve ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkmeneli Televizyonu'nun web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. TKG programına Irak temsilcisi olarak katılan SABAHATTİN AL SALİHİ  halen Kerkük Ticaret Odası başkanı olarak görev yapnaktadır. İnşaat ve genel ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren şirket sahibidir. 

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan KHALID RAFEEQ TAWFEEQ MAYAS  müteahhitlik, bina, kanalizasyon ve elektrik inşaat işleri yapan şirket sahibidir. Kerkük Üniversitesi Kerkük Cumhuriyet Hastanesi binaları şirketin tamamladığı işler arasındadır. Türkmen İş Adamları Derneği, Irak Müteahhitler Birliği, ABD-IRAK Sanayi Ticaret Odalar Birliği üyesidir.  

9. TKG programı katılımcısı KHALİD MAYAS, birkaç ay önce Iraklı iş ortakları ile birlikte İstanbul'da yatırım yaparak iki ayrı şirketin kuruluşuna katılmıştır. Kerkük Group adı altında nakliye sektöründe ve para transferi konularında faaliyet gösteren yeni şirketler için İstanbul'da iki ayrı ofis açılmıştır.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. TKG programına Kerkük temsilcisi olarak katılan CEZMİ   ZEYNEL  DABBAG  Irak kerkük'te un fabrikası, meyve suyu dolum tesisi,  patates çip üretim tesisi ve 6 adet döviz bürosu sahibidir. Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.  Türkmen İşadamları Derneğinin üyesi olarak faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır.