alt

TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan katılan MUMİN MUMİN  Avrupa Konseyi tarafından Strazburg'da düzenlenen  "4. Dünya Dermokrasi Forumu"na davetli olarak  katıldı.

Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu bu sene dördüncü kez Starzburg'da gerçekleşti.

2012 yılında ilk kez gerçekleşen Dünya Demokrasi Forumu her sene dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum örgütü temsilcilerini, gazetecileri, akademisyenleri, politikacıları ve gençleri Strasbourg'da davet etmektedir. Üç gün süren forumda dünyadaki son gelişmeler çerçevesinde belirlenen konular herkesin söz hakkı sahibi olabileceği şekilde tartışmaya açılmaktadır.

Bianet web sitesinde yayınlanan ayrıntılı haber ve değerlendirme yazısına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Fransa'nın Strasbourg şehrinde 18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen "Dünya Demokrasi Forumu"nun bu seneki konusu “özgürlük ve denetim” olarak belirlendi. 50’ye yakın ülkeden bin 500 katılımcının yer adığı foruma liderler, kanaat önderleri, aktivistler, öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler, şirket temsilcileri, ve gazeteciler iştirak etti.

Cihan Haber Ajansı'nın ayrıntılı haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.  

alt

Bulgaristan'dan 16. TKG üyesi MUMİN MUMİN   Avrupa Konseyi'nin konuğu olarak AB üyesi ülkelerdeki gençler arasından seçilerek,  Dünya Demokrasi Forumu'na  davet edilen yetmişbeş kişilik grupta yer aldı.

Avrupa Konseyi Dünya Demokrasi Forumu;  Avrupa Birliği ülkelerinde gençlerin demokrasi, güvenlik ve özgürlük kavramları üzerine daha çok çalışmaları ve politika belirleyici olarak sürecin içinde olmasını ön görmektedir. Toplantı sürecince bir çok ülkeden gençler fikirlerini ortaya koyarak forumun sonuç metnine katkı sağladı.. Ayrıca gençler yenilikçi model önerilerini tartışarak Avrupa Birliği demokrasi ve güvenlik anlayışına yön vermektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan  temsilcisi olarak  katılan  MYUMYUN SALİ MYUMYUN spor giyim kıyafetleri üretimi, ithalat ve ihracat, özel mağazalar zinciri, kumaş ticareti, spor tesisleri ve restoranlar işleten şirket sahibidir. Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.