alt

18. TKG üyesi ve BULTİŞAD (Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu üyesi EDİS EMRE (sağdan 4.) ve işadamları heyeti 8 Eylül 2015 Salı günü İstanbul'da  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatıısı altında faaliyet gösteren Türk-Bulgar İş Konseyi’ni  ziyaret etti.

River Plaza’da bulunan DEİK merkezinde gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki işbirliği imkanları ele alındı. Toplantıya Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Yalçın Egemen'in yanı sıra Türk Bulgar İş Konseyi Başkan Yardımcıları Mehmet Buçukoğlu ve Osman Ak da iştirak ettiler.

Toplantıda Türkiye’de girişimlerde bulunan Bulgar iş adamlarına ve Bulgaristan’da faaliyet yürüten Türk iş adamlarına partner bulma konusunda yardımlaşma konusu üzerinde görüşme yapıldı. BULTİŞAD’ın bu konuda şimdiye kadar yaptığı çalışmalar anlatıldı. Sarf edilen çabalara rağmen, Bulgaristan’ın ve özellikle Kuzeydoğu Bulgaristan’ın sunduğu iş imkanları konusunda Türk iş adamlarının fazla bilgili olmadığı konusunda taraflar hemfikir oldu. 

Yapılan görüşmeler çerçevesinde, Türk-Bulgar İş Konseyi ve BULTİŞAD temsilcileri, geleceğe yönelik ortak çalışma konularını ihtiva edecek bir işbirliği protokolü imzalamaya karar verdiler. 

Shumen haber sitesindeki görüntülü habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

18. TKG programı katılımcısı  ve BULTİŞAD  Yönetim Kurulu Üyesi EDİS EMRE  (soldan 2.)  ve beraberindeki işadamları  heyeti, 7 Eylül 2015 Pazartesi günü Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov ve Ticaret Müşaviri Toşko Tomov’u ziyaret etti.

Bulgaristan’da işyeri sahibi Türk işadamlarına vize kolaylığı sağlanmasına da değinilen görüşmeler verimli geçti.

alt

18. TKG üyesi EDİS EMRE (sağ başta)  ve BULTİŞAD temsilcileri, Türkiye’de iş ve istihdam olanakları yaratmak isteyen Bulgar iş adamlarına ruhsat, gümrük denetimi, sağlık v.s. konularda destek verecek güvenilir partnerleri bulma konusunu gündeme getirdiler.

Kırcaali Haber'de yayınlanan fotoğrafalı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

BULTİŞAD web sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgarsitan'dan katılan  EDİS EMRE (sağ başta),   ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD(Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Üyesi ve DTİK Bölge Temsilcisidir.

18. TKG üyesi EDİS EMRE'nin İstanbul'da katıldığı toplantıların ayrıntılarına  ziyaret izlenimlerine arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.