alt

18. TKG üyesi PINAR  ÖZYILMAZ (arka sırada, sol başta) Almanya'nın Köln şehrinde girişimci ve profesyonel yönetici olarak çalışan kadınları  biraraya getiren  "International Federation of Business and Professional Women" derneğinin üyesi olarak yeni projelere katılmakta ve katkı vermektedir. 

BPW Derneği çatısı altında biraraya gelen üyeler, arkadaşlaraının iş ve kariyer çabalarını desteklemek üzere çeşitli interaktif  faaiyetler düzenlenmekte, küçük gruplar halinde çalışarak, birbirlerine destek olmakta, fikir ve  öneri geliştirerek, yaradımlaşma sağlamakatdır. 

Kuruluşu 1930'larda gerçekleşen BPW Derneği çatıısı altında  yaklaşık 100 ülkede  250.000 kadın üye bulunmaktadır.  Derneğin Türkiye şubesinin faaliyetlerine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Dernek kadınlara yönelik konularda çeşitli çalışma konuları,  fırsatlar ve yeni oluşumlar sunmakta, yeni projeler geliştirmektedir.

alt

18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ'ın gönüllü olarak  sürdürdüğü dernek çalışmaları konusundaki açıklamalarını paylaşıyoruz:

"Köln'de İş Kadınları“ Derneginde üyeyim." International Federation of Business and Professional Women”. Bu dernek dünya çapında çalışmakta ve bir çok ülkede iş kadınlarını aynı platformda  birleştirmeyi başaran  çeşitli destekleme programları sunan  çalışmalar yapmaktadır.

2015 başlarında  Köln'de 13 iş kadını bir grup haline gelip  bir “Hedef Programı” başlattık..  "Success Team“ yani “Başarı-Takımi” kurduk. Bu 13 kadın kendi arasında  dört gruba ayrıldı ve her 4-6 haftada bir buluşarak,  ayrı ayrı iş hedefleri üzerinde  konuştular, tartıştılar.  Katılımcıların hedefleri birbirinden çok  değişik olmasıa rağmen, tüm hedefler  çalıştıkları işllerle  alakalı konulardan seçilmişti.  Biz birbirimizi bu terminlerde destekledik ve birbirimize güç verdik.

Ilk etapta hedeflerimizi belirledik. Bu hedefe nasıl ulaşabileceğimizi  ve bu hedefe ne zamana kadar ve hangi yöntemlerle ulaşılabileceğini düşündük, tartıştık.  Bu çalışmalara yardımcı olan moderatörler önce bize nasıl tartışacağımızı anlattılar. Bizlere bazı yöntemleri öğreterek ve  yol göstererek hedefleri konuşurken birbirimize nasıl davrancağımızı, hangi soruların yararlı olduğunu anlatılar.  Bu önerilere uygun çalışmak  arkadaşlarımızın   hedeflerine odaklanmamıza yardım etti.

Her üye sırayla söz alarak işinin mevcut durumunu, bulunduğu statüyü açıkladı. Dinleyici konumunda olan üyeler ise bazı öneri ve tavsiyeler yaparak katkıda bulundu.

Son büyük buluşmamızda ise yapıla çalışmalar gözden geçirildi.  Kimler dilediği hedeflere ulaşmış,  hedeflerini değiştiren üyeler olmuş mu yada  aslında başlangıçtaki hedef çok farklı bir yere mi ulaşmış   diye tüm sunumları dikkatle dinledik ve inceledik.  Bu buluşmalarda bzı yaratıcı  yöntemler de kullanılmaktadır. Böylelikle bilinc altındaki bazı şeylerin de ortaya çıkmsı mümkün olabşilmektedir. Örnegin çeşitli kolajlar yaparak, hedefin neresinde olduğumuzu  görüyoruz.

Yapılan çalışmaların sonucuna göre arkadaşlarımızın  çoğunluğunun hedeflerine ulaşmış olduğunu görerek memnun olduk. Örnek olarak bazı arkadaşlarımızın yeni müşteriler kazanmış olduğunu, bazılarının ise  işini biraz değiştirerek çok daha başarılı bir seviyeye taşıdığını gözlemledik. Bazı arkadaşlarımız ise internet sayfalarını tamamlayarak iş yaşamlaraında şirketleri için önemli bir adımı tamamlamış oldular."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  katılan  PINAR ÖZYILMAZ   Almanya'nın Köln şehrinde yaşamaktadır ve tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.