alt

14. TKG üyesi ERGİN SUNGUR (solda) 5 Kasım  2015 Perşembe günü, tarihinde Kosova'yı ziyaret eden Kültür ve Tuzim Bakanı YALÇIN TOPÇU (sağda)  ile  görüşerek, başkanı olduğu Çeşme Kültür Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgi sundu. 

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve  İstanbul illerinde düzenelenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'nın Vıçıtırın şehrinden katılan  ERGİN SUNGUR   inşaat sektöründe faaliyet gösteren dış cephe kaplama imalatı ve uygulaması yapan şirket sahibidir. Kosova-Türkiye Ticaret Odası üyesidir.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Shala'nın davetine icabetle Kosova'yı ziyaret etmiştir. Bakan Topçu, ziyaret kapsamında mevkidaşı Bakan Shala'nın yanısıra Başbakan İsa Mustafa ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile de görüşmüştür. Bakan ayrıca, Priştine'de Gerçek ve Prizren'de Doğru Yol Derneği ile Türk Taburunıu da ziyaret etmiştir.

Bakanın Kosova ziyareti haberi ve fotoğraflar Priştine Bütükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanmakadır.  

alt

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu (3. sırada, ortada)  Kosova ziyareti sırasında başkent  Priştine’de Gerçek Derneği üyeleriyle buluştu, Prizren’de “Doğru Yol” Derneği’nde STK temsilcileriyle görüştü, Yunus Emre Enstitüsü Prizren Türk Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu ve Prizren’de tarihi ve kültür eserleri gezdi.

Kültüğr e Turizm bakanı'nı Kosova ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için T.C.  Priştine Büyükelçiliği'nin facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanı'nın Kosova ziyareti konusunda Kosova Haber'de yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Doğan Haber Ajansı sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.