alt

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan SEMİH KURTULUŞ, Aşağı Saksonya  Ekonomi Bakanı başkanlığındaki işadamları heyetinin 4 Kasım 2015 Çarşamba günü gerçekleşen   Ege Bölgesi Sanayi Odası ziyaretine katıldı.

alt

Almanya Niedersachsen (Aşağı Saksonya) Eyaleti Ekonomi Bakanı OLAF LİES (ortada) ve beraberindeki kırk kişilik işadamı heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı ENDER YORGANCILAR’ı (sağda) makamında ziyaret etti.

EBSO web sayfasında yayınlanan görüntülü habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin masaya yatırıldığı ziyaretin ardından, Alman ve Türk işadamları arasında yararlı  ikili iş görüşmeleri gerçekleşti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından düzenlenen iş görüşmelerinin duyurusuna  bu linkten ulaşılmaktadır.

Egeden Dünyaya haber sitesinde yayınlanan Alman işadamları heyetinin  EBSO ziyareti haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

10. TKG üyesdi SEMİH KURTULUŞ (solda)  3 büyük ili kapsayan çalışma ziyaretininin verimli ve başarılı geçmesinden memnun oldu.

TOBB Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ENDER YORGANCILAR, toplantıda yaptığı konuşmada;  “Geçmiş yıllarda Almanya'ya çalışmak için giden yaklaşık 4 milyon Türkiye vatandaşı bugün Almanya'da iş sahibi oldular. Almanya'da çok ciddi istihdam sağlıyorlar. Bölgemizde ise 500'e yakın Alman firması var. Ayrıca her yıl ülkemize 5 milyon Alman turist geliyor. Özellikle Sun Express’in İzmir’den yaptığı direkt seferler sonucunda ulaşım da son derece kolaylaştı. Yaklaşık 2-2.5 saatte İzmir’den Almanya’nın her şehrine ulaşılabiliyor. Türkiye’ye yatırımlarından dolayı sayın bakana teşekkür ediyorum. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri çok önemsiyoruz. Bu ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Yeni Ekonomi Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı EBSO ziyareti haberine e ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkiye-Almanya arasındaki insani ilişkilerin gelişmesinin ticari ilişkileri de olumlu etkileyeceğini ifade eden Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı OLAF LİES,  EBSO Başkanı ile görüşmesinde; Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik büyümesine dikkat çekerek, “Türkiye 2023 hedefleri ile birlikte, yoğun yatırımların yapılacağı ve Almanya açısından da son derece önemli partner bir ülke olarak gördüğümüzü, Aşağı Saksonya Eyaleti içinde çok önemli bulduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Haber7 sitesinde yayınlanan fotoğraflı EBSO görüşmeleri haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

10. TKG üyesi SEMİH KURTULUŞ'un da katılımcıları arasında bulunduğu Almanya Aşağı Saksonya heyeti 1-7 Kasım 2015 tarihleri arasında Mersin, İzmir ve Bursa illeriini kapsayan  iş gezisi kapsamında Sanayi ve Ticaret Odaları ile görüşmüş ve fabrikaları ziyaret etmştir.

Program uyarınca 2 Kasım 2015 Pazartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşen işadamları heyeti  Mersin Hilton Otelinde düzenlenen  ikili görüşmelere katılmıştır.

Almanya işadamları heyetinin Mersin'de gerçekleştiridği görüşmeler hakkında Mersin TSO web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Mersin Haberci com sitesinde yayınlanan görüntülü habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Alman işadamları heyeti, 3 Kasım 2015 Salı günü ise Tire OSB'de bulunan  Krone Ticari Araçlar fabrikasını ziyaret etmiştir. Ticaret Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

Almanya Aşağı Saksonya Ekonomi Bakanı'nın çalışma ziyaretine eşlik eden 10. TKG üyesi SEMİH KURTULUŞ (solda) Bursa  ziyareti sırasında Mudanya sahilinde düzenlenen yemnek nedeniyle yakın çevreyi de tanıma fırsatı buldu. 

alt

Almanya'nın "Enerji Eyaleti" olarak bilinen Aşağı Saksonya Eyaleti'nden gelen iş adamları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, BTSO'nun makro düzeydeki projeleri hakkında bilgi verdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın web sayfasıdna yayınlanan  ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Radikal Gazetesinde yayınlanan fotoğrflı haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

10. TKG programına Almanya'dan katılan SEMİH KURTULUŞ (solda)  3 Kasım 2015 Salı günü  Aşağı Saksonya  Ekonomi Bakanı başkanlığındaki iş adamları heyeti ile birlikte geldiği İzmir'de  dönem arkadaşı HOSSEIN MEHRDAD ARIAN (sağda)  ile buluştu. 

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan  SEMİH KURTULUŞ, Hannoveryakınlarında hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir.  İşe yerleştirme, esnek işgücüne yönelik çalışmalar yapmakta ve şirketlere dönemsel işgücü sağlamaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.TKG programına İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARİAN  temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktalar. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur.