alt

Kazakistan'dan 9. TKG üyesi  ASKER PRİYEV (sağda) Astana sorumlusu olduğu  AHISKA Gazetesi'nin yayın hayatına başlamasının 15. yılı nedeniyle 21 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen kutlama töreninin organizasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı ASKER PRİYEV  (solda) Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Bu görevleri endeniyle 15. yıl kutlamalarını organziasyonunu üstlenen törende sunuculuk ve tercümanlık görevlerini de yerine getiren değerli arkadaşımızı kutluyor, başarılar diliyoruz. 

Merkezi Ankara'da bulunan DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) Genel Başkanı ZİYATDİN İSMİHANOĞLU KASSANOV (sağda) kurucusu ve büyük destekçisi oladuğu Ahıska Gazetesi'nin 15. yıl kutlama  töreninde konuşma yaparak, Gazete'nin15. yıla ulaşmasında emeği olanlara  ve  Ahuska Gazetesini   destekleyen okurlara teşekkür etti.  

Uluslararası statüye sahip olan AHISKA Gazetesi, 5 ülkede dağıtılmaktadır ve Kazakça, Rusca ve Türkçe olarak 3 dilde yayınlanmaktadır.

15. yıl kutlama  töreni başkent Astana'da, tum basın-yayın, tv ve radyoların bulundugu KazMediaCentr binasının  salonunda yapıldı. Kutlama törenine Kazakistan'ın üst düzey yönetiicleri,  devlet ve bakanlık görevlileri,  Türkiye Astana Büyükelçisi NEVZAT UYANIK  ve diğer  büyükelçiler Kazakistan Halkı Assamblesinin üyeleri  diğer milletlerin temsilcileri  katıldı.

Programda  Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'den gelen sanatçılar  konser sundu. Kutlama törenine katılan müzik ve dans grupları renkli gösteriler sundu. Kutlama programına katıla konuklar  akşam yemeğinde AHISKA Gazetesi'ni geleceği içi iyi dileklerini ifade eden konuşmalar yaptı. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazkistan'dan katılan ASKER PRİYEV (soldan 2.),  başkent Astana'da Tengiri Otelde yönetici olarak çalışmaktadır.

AHISKA Türkü olan 9. TKG üyesi ASKER PİRİYEV toplumsal konulardaki gönüllü çalışmaları ile tanınmaktadır.

alt

AHISKA Gazetesi'nin yönetim merkezi  Almati   şehrinde bulunmaktadır. Ahıska Gazetesi Kazakistan, Türkiye, Rusya, Azerbaycan, ABD, Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan ve Ukrayna'a yaşayan Ahıskalılara ulaşmaktadır. 

AHISKA Gazetesi'nin 15. yıl kutlama törenine ait arklı fotoğraflara 9. TKG üyesi ASKER PRİYEV'in facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.