alt

 6. TKG programına Azerbaycan temsilcisi olarak katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen Dr. ELSHEN EBULHESENLİ  (sol başta) Bakü Büyükleçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 92. kuruluş yılı törenlerine katılarak, destek verdi ve konuklarla ilgilendi. 

Bakü Büyükelçisi ALPER COŞKUN'un ev sahipliğinde gerçekleşen  Cumhuriyetin 92. yıldönümünü kutlama etkinliğine yüksek bir katılım olmuştur. Azerbaycan üst düzey devlet ricalinin ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmaları Büyükelçi  Alper Coşkun ve Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov tarafından yapılmıştır. Törenin açılışında Azerbaycan himni ve İstiklal Marşımız Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından icra edilmiştir.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ait farklı fotoğraflara Bakü Büyükelçiliği'nin  facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İsanbul illerinde düzenlenen 6. Türkçe Konulan Girişimciler  programında  heyet başkanlığı görevini üstlenen  Dr. ELSHEN EBULHESENLİ  (solda)  halenbaşken Bakü'de bulunan   T.C. Ticare Müşaviriğinde  görev yapmaktadır. 

Trend Haber Ajansı'nın sitesinde yayınlanan görüntülü Cumhuriyet Bayramı kutlaması haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

18. TKG programına Özbekistan'dan katılan MANSUR RAHİMOV (solda) Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama davetinde Ticaret Müşavri AHMET KÜÇÜKASLAN (sağda) ile sohbet ederek,  yeni projeler hakkında bilgi sundu.

Büyükelçi NAMIK GÜNER ERPUL'un  ev sahipliğinde Grand Mir Otel'de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına Özbekistan Başbakan Yardımcısı Gulamcan İbrahimov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dilyar Hakimov ve diğer Özbek yetkililerin yanı sıra Taşkent'teki yabancı misyon temsilcileri, ülkedeki Türk işadamları, yerli ve yabancı gazetecilerle çok sayıda davetli katıldı.

Kon Haber internet gazetesinde yayınlanan kutlama haberinin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

18.  TKG üyesi MANSOOR (MANSUR) RAHİMOV, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yaşamaktadır. modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

alt

10. TKG üyesi LARYSA BAŞKAN  Kiev Büyükelçiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen davete katılarak, iyi dileklerini sundu.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna  temsilcisi olarak katıla LARYSA BAŞKAN  Kiev'de bulunan Atlas Global ve Atasjet Ukrain şirketlerinde  PR  yöneticisi olarak,  tanıtım ve halka lilşkiler görevini üstelenmiştir. 

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türkiye Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıldönümü vesilesiyle Kiev Büyükelçiliği tarafından Hilton Otelinde kutlama daveti düzenlendi. 

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) web sayfasında yayınlanan "Kiev'de  Cumhuriyet  Bayramı kutlaması" haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi YÖNET CAN TEZEL törende  29 Ekim’in anlam ve önemini anlatan İngilizce konuşma yaptı. Resepsiyona; üst düzey devlet erkanı, büyükelçiler, dış misyon şefleri, akademisyenler, sanatçılar, Türk sivil toplum örgüt temsilcileri, din adamları, Türk vatandaşları ve büyükelçilik mensupları katıldı.

alt

Kırım Tatarlarının efsanevi lideri MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU  gibi  kanaat önderlerinin de hazır bulunduğu resepsiyona ilgi yoğundu.

Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için Kiev Büyükelçiliği'nin facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türk Ukraya İşadamları Derneği'ni facebook sayfasında yayınlanan Cumhuriyet Bayramı kutlaması fotoğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Haber Port internet sitesinde yayınlanan fotoğraflı kutlama haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Midyat Habur internet sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.