alt

1. TKG programında  heyet başkanşlığı görevini üstelenen Yunanistan Batı Trakya'dan GALİP SABAHATTİN GALİP (soldan 2.)  ve eşi Karadağ'ın başkentinde  Podgorica Büyükleçiliği'nin Cumhuriyet Bayramının 92. yılını kutlama resepsiyonuna  katılarak Cumhuriyet  coşkusunu paylaştı.

Podgorica Büyükelçisi SERHAT GALİP'in  (sağ başta) ev sahipliğinde Ramada Oteli'nde düzenlenen resepsiyona da Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic, diplomatlar ve diğer konuklar katıldı.

1. TKG programı katılımcısı GALİP GALİP'in Karadağ ve Podgorica ziyareti izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın  facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

1. TKG programı heyet başkanı GALİP SABAHATTİN GALİP  (ön sırada, soldan 5.) ile 17. TKG üyesi  MİRELA PALAMAR (sağdan 4.) Karadağ Büyükelçiliği'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamasında aynı fotoğraf karesinde buluştu.

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve  İstanbul illerinde düzenlenen  17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Karadağ temsilcisi olarak katılan  MİRELA PALAMAR Türkiye'nin Karadağ'daki Büyüklelçiliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır. 

Karadağ Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait farklı fotoğraflara ulaşmak için 17. TKG üyesi MİRELA PALAMAR'ın facebook  sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa ve İstanbul illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Batı Trakya temsilcisi olarak katılan GALİP SABAHATTİN GALİP  demir ürünleri başta olmak üzere genel ticaretle uğraşmaktadır. 

1. TKG programı katılımcısı GALİP GALİP'in Karadağ ve Podgorica ziyareti izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın  facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

2. TKG programı katılımcısı ve Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı MELEK AMMET (sol başta) T.C. Köstence  Başkonsolsoluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına Romanya Demokrat Türk Birliği Başkanı OSMAN FEDBİ  (sağdan 3.)  ve yönetiicleri ile birlikte katıldı. 

T.C. Başkonsolsou ALİ BOZÇALIŞKAN'ın (sağdan 2.)  ev sahipliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Türkiye ve Romanya Milli Marşlaının dinlenmesinden sonra Başkonsolosun  açılış konuşması ile başladı. Köstence Valisi Adrian NİCOALESCU ve Köstence Belediye Başkanı Decebal FAGADAU da birer konuşma yaptılar. Resepsiyona Dobruca bölgesinde bulunan soydaşlarımız Türk İşadamları ve kalabbalık davetli grubu katıldı.  Program kapsamında konuklara Türk Müziği konseri sunuldu. 

Kocaaeli Kırırm Tatarları Derneği'nin web sayfasında yayınlanan Köstence'de Cumhuriyet Bayramı kutlaması haberine ve farklı footğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

T.C. Köstence Başkonsolosluğu'nun facebook sayfasında yayınlanmakta olan Cumhuriyet Bayramı daveti fotoğraflarına ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. TKG programına katılan MELEK AMET  (soldan 4.) porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

alt

15. TKG programı katılımcısı  DZELİL SALİJİ (solda)  Slovenya Büyükelçisi SERRA KALELİ'nin (ortada)  ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılarak, desteğini ifade etti. 

TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Slovenya'dan katılan  DZELİL SALİJİ   aslen Makedonya kökenlidir ama Slovenya’da  yaşamaktadır. Yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren, unlu mamul ve pasta üreten ve  pastane ve yogurtland adlı zincir dondurma mağazaları olan firma sahibidir. 

Cumhuriyet Bayramı kutlama daveti  29 Ekim 2015 Perşembe akşamı Slovenya'nın başkenti Ljubljana'nın  önemli mekanlarından Lübliyana Kalesi’nde, üst düzey devlet ricalinin ve yaklaşık 400 davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Slovenya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet bayramı kutlama etkinliğine eski Adalet Bakanı Dr. Plicanic, eski Eğitim, Bilim ve Spor Bakanı Pikalo, Anayasa Mahkemesi üyesi ve eski Başkanı Dr. Petric, Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi Bogovic (EPP), Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Bavdaz Kuret, Ulusal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Mahnic, Cumhurbaşkanı Pahor'un Dış Politika Danışmanı Makovec, Başbakan Cerar'ın Dış Politika Danışmanı Forstner Perklic, Dışişleri Bakanı Erjavec'in Danışmanı Lajmis, Dışişleri Bakanlığı AB İşleri Genel Müdürü Brozina, AB Ülkeleriyle İlişkilerden Sorumlu Daire Başkanı Büyükelçi Jazbec (Slovenya'nın eski Ankara Büyükelçisi),  Spolint Enstitüsü Direktörü Dr. Hosta, Lübliyana Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Bohinc, işadamları, Slovenya'nın tanınmış sanatçıları ve Slovenya’da yaşayan vatandaşlar ile  eğitim gören öğrenciler katılmışır.

Cumhuriyet'i 92. yılı nedeniyle  düzenlenen davetle ilgili ayrıntılar ve farklı fotoğralara Büyüleçiliğin web sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

11. TKG üyesi, Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı  Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN  (soldan 5.) dernek yöneticileri ile birliklte   T.C. Bulgaristan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen  Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine katılarak, Büyükelçi SÜLEYMAN GÖKÇE'ye (ortada) iyi dileklerini ve saygılaraını ifade etti. 

alt

TOBB tarafından dzüenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN (sol başta) başkanı olduğu  Türk ve Bulgar Kadınlaraı Dostlukderneği'nn faaiyetlerine gösterdiiilgi ve yardımlaraı enedneiyle Büyükeçi SÜLEYMAN GÖKÇE'ye (soldan 2.) teşekkür etti.  

alt

15. TKG üyesi  ADNAN HADZİMUSİC (sol başta) Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde  düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katıldı. 

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan ADNAN HADZİMUSİC, patent ve marka vekilliği yapan, sınai haklar,  patent, marka ve endüstriyel tasarım hakları konusunda danışmanlık hizmetleri veren şirket sahibidir.

Cumhuriyetin 92. Yıldönümü Saraybosna Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Törene Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı, Bosna Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanları,  Bosna Hersek Reis-ül Uleması başta olmak üzere çok sayıda yetkili, Bosna Hersek’teki diplomatik misyon temsilcileri ve Bosna Hersek’te yaşayan Türk toplumu mensupları katılmıştır.. Ayrıca tören vesilesiyle Büyükelçilikte "Renkli ve Genç" sergisinin açılışı da gerçekleştirilmiştir.

T.C. Saraybosna Büyükeçisi CİHAD ERGİNAY'ın ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait farklıı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Türkiye  Büyükelçiliği  tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait farrklı fotoğraflara ulaşmak için 15. TKG üyesi ADNAN HADZİMUSİC'in facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmekedir.

alt

17. TKG üyesi TANER DEMİRCİ  Üsküp Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılarak konuklarla ilgilendi. 

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katıla TANER DEMİRCİ   Üsküp'te bulunan T.C. Ticaret Müşavirliğinde onbir yıldır  yerel uzman olarak görev yapmaktadır.  

alt

Üsküp Büyükelçisi ÖMÜR  ŞÖLENDİL  ev sahipliğinde Hotel Aleksandar Place'da  gerçekleşen resepsiyona Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Meclis Başkanı Trayko Veljanoski, Başbakan Nikola Grueski, ve çok sayıda bakan, milletvekili, parti temsilcileri, dini kuruluş temsilcileri, diplomatlar, askeri ataşeler, iş adamları, öğretmenler, sanatçılar ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 

HABERLER COM sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanmsı yeterli olacaktır. 

Üsküp'te Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ait farklı fotoğraflara  bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Üsküp Büyükleçilği'nin facebook sayfasında yayınlanan Cumhuriyetin 92. yılını  kutlama daveti video görüntüsüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

alt

18. TKG üyesi EDİS BUNJAKU (soldan 2.) T.C. Priştine Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılarak iyi dileklerini iletti.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıura ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan katılan EDİS BUNJAKU, otomotiv, CNC makineler, ve enerji sektöründe kullanılan çeşitli parça üretimi ve ticareti konusunda faaliyet gösteren şirket sahibidir. Kosova Türk İşadamları Derneği üyesidir. 

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yıldönümünü başkent Priştine'de Amazona Otel'de gerçekleştirilen çoşkulu bir resepsiyonla kutlandı.

T.C. Piştine Büyükelçisi KIVILCIM KILIÇ'ın ev sahipliğinde düzenlenen  kutlamaya  Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Meclis Başkanı Kadri Veseli, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, çok sayıda Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, NATO Kosova Gücü (KFOR) Komutanı, Türk Temsil Heyeti Başkanı, EULEX Misyon Şefi ile AGİT Misyon Şefi'nin yanısıra, üniversite rektörleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kosova’daki Diplomatik Misyon Şefleri ve temsilcileri, basın mensupları, işadamları ve soydaşları katılmıştır. “Priştine Bras” grubunun eşliğinde Milli Marşların seslendirildiği kutlamaya, Kosovalı sanatçı Ertan İliyaz piyano performansı ile renk katmıştır.

Kosova'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait arklı fotoğraflara ulaşmak için Priştine Büyükelçiliği'nin facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmetedir.

alt

18. TKG üyesi GÜNER MUSTAFA (sağdan 2.)  T.C. Selanik Başkonsolosu ORHAN  YALMAN OKAN'ın (soldan 3.) ev sahipliğinde Selanik Met Otel'de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine  oğlu ile birlikte katılarak, iyi dileklerini sundu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesinden katılan GÜNER MUSTAFA   madeni yağ sektöründe Petrol Ofisinin Yunanistan genel dağıtımcısıdır. Ayrıca odun sobaları, pelet sobalar ve elektrikli ısıtıcılar ithal ederek Yunanistan genelinde dağıtan şirket sahibidir. Gümülcine Ticaret Odası üyesidir.

Selanik Başkonsolosluğu'nun Cumhuriyet  Bayramı kutlama davetine  Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, NATO’da görevli askeri yetkililer, Başkonsolosluk çalışanları, dinî görevliler, THY çalışanları, Türk-Yunan toplumunun temsilcileri, Selanik ve civarında yaşayan Türkler ile birçok Yunan davetli katıldı.

Resepsiyon iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Konuşmaların ardından Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen çekilişle, konuklar arasından 1 kişiye Seul, 1 kişiye de İzmir gidiş-dönüş uçak bileti hediye edildi. 

Selanik Rehberi'nin internet sitesinde yayınlanan kutlama daveti  haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Çekilişten sonra TRT sanatçısı Esra Özmen sahneye çıkarak, davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Resepsiyon, birbirinden lezzetli Türk yemeklerinin ikramıyla sona erdi.

Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait farklı fotoğraflara bu linten ulaşmak mümkündür.