alt

15. TKG programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA (sağdan 5., kırmızı elbiseli)  T.C. Astana  Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama davetinde konuklarla ilgilendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA  T.C. ASTANA Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak çalışmaktadır. 

T.C.  Astana Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait farklı fotoğraflara ulaşmak için, törende sunuculuk ve çevirmenlik görevini de üstelenen  15. TKG üyesi SHOLPAN SYRGAYEVA'nın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

5. TKG programı üyesi  KAZAKHBAY KASSIMOV (sol başta)  T.C. Astana Büyükelçisi  NEVZAT UYANIK'ın ev sahipliğinde düzenlenen kutlama davetine katılarak Cumhuriyet coşkusunu paylaştı. 

TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan KAZAKHBAY KASSIMOV   genel ticaret  ve gayrimenkul yatırımları sektöründe faaliyet göstermektedir. Ülke çapında bayilik ve dağıtım işleri yapmaktadır.

Cumhuriyet'in 92. kuruluş yıldönümü için düzenlenen kutlama resepsiyonuna ait farklı fotoğraflara Astana Büyükelçiliği'nin facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

alt

Ahıska Gazetesi Astana sorumlusu ve Ahıskalılar Derneği Astana Şube Başkanı, 9. TKG üyesi ASKER PRİYEV (ortada) T.C. Astana Büyükelçiliği'nin Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine katılarak iyi dileklerini sundu.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV (ön sırada, ortada)   başkent Astana'da Tengiri Otelde yönetici olarak çalışmaktadır. AHISKA Türkü olan 9. TKG üyesi ASKER PİRİYEV toplumsal konulardaki gönüllü çalışmaları ile tanınmaktadır.

alt

18. TKG üyesi FAZYLBEK  MUSTANOV (solda) Astana Büyükelçiliği'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılarak, iyi dileklerini ve desteğini belirtti. 

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı FAZYLBEK  MUSTANOV, madencilik alanında faaliyet gösteren ve altın madeni işleten şirketin üst düzey yöneticisidir. 

alt

17. TKG programı  üyeleri YERMEK ABDİMANAPOV (sol başta), DARKHAN BİTİMSHİNOV (soldan 2.) ile  18. TKG programı katılımcısı ALMAS TOXANOV (sağ başta), Almatı Başkonsolosluğu tarafından Başkonsolos RIZA KAĞAN YILMAZ'ın ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı  resepsiyonunda buluştu.

TOBB tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'ın  Almaty şehrinden katılan ALMAS TOXANOV,  lojistik, depolama, gümrükleme, sertifika temini, uluslararası ve ülke içinde taşımacılık konularında faaliyetleri olan şirket sahibidir.

1-12 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. TKG programına Kazakistan temsilcisi olarak   katılan DARKHAN BİTİMSHİNOV,  elektrikli pano imalatı, standart olmayan metal ürünler imalatı yapan şirket ortağıdır. KATİAD –Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği üyesidir. Türkiye’den büyük ölçekli malzeme satın almaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı YERMEK ABDİMANAPOV, T.C. Almaty Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır.

Almatı Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna  Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Almatı Temsilcisi Arslan Dandybaev başta olmak üzere Kazakistan resmi ve özel kuruluşlarını temsilcileri, T.C.  vatandaşları, işadamları ve Almatı’da bulunan  Başkonsolosluklar ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinde oluşan 300’ün üzerinde davetli katılmıştır. Resepsiyonda, Cumhuriyetin kazanımları, başarıları ile Türkiye ve Kazakistan dostluk ve kardeşliğini vurgulayan konuşmalar yapılmış, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yılı coşku ve gururla kutlanmıştır.

Almatı Başkonsolosu RIZA KAĞAN YILMAZ'ın ev sahipliğinde düzenlenen kutlama davetine ait farklı fotoğraflara  ulaşmak için Başkonsolosluğun facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.