alt

TDU Başkanı ve 14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN (sol başta)  Büyükelçi HÜSEYİN AVNİ KARSLIOĞLU (soldan 2.) ev sahipliğinde Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle Berlin Büyükelçiliği’nde verilen ve yaklaşık bin kişinin hazır bulunduğu  kutlama resepsiyonuna eşi ve kızı ile birlikte katıldı.

TOBB tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanlığı görevini üstlenen REMZİ KAPLAN, Almanya'nın başkenti Berlin'de uzun yıllardır et sektöründe faaliyet göstermektedir. Döner üretim tesislerinin yanısıra KAPLAN adıyla et restoranı ve döner büfeleri de işletmektedir. Berlin ve Hamburg'daki döner işleme tesislerinden  Avrupa ülkelerindeki döner büfelerine ve Türk lokantalarına pişirilmeye hazır et ve tavuk döner göndermektedir.

Berlin Büyüklçiliği tarafından verilen Cumhuriyetin 92. kuruluş  yılı kutlama  resepsiyonuna ilişkin ayrıntılara ve farklı fotoğraflar için  ha-ber.com inernet sitesinin linkinin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

17. TKG programı heyet başkanı RECEP YILDIZ  (sağdan 3.) Berlin Büyükelçisi HÜSEYİN AVNİ KARSLIOĞLU (soldan 3.)'nun davetini kabul ederek, Cumhuriyet Bayramı  resepsiyonuna  Frankfurt'tan katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ başarı öyküsünü  şu cümlelerle özetliyor:

" Kırk yıldan beri  Almanya'da yaşıyorum  24 yıldan bu yana  aile şirketimizde katma değeri yüksek, sanayi ürünleri,  Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi,  Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz,  MR Cihazı,  Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçalarını  talaşlı imalat ile üretmekteyiz." 

EUTÜRK Haber sitesinde yayınlanan Berlin Büyükelçiliği'nin Cumhuriyet Bayramı kutlaması haberine ve farklı fotoğraflara  bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Berlin Büyükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara ulaşmak  için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (solda)  Frankfurt Başkonsolosu M. MUSTAFA  ÇELİK (ortada) ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyetin 92. kuruluş yıldönümü kutlama resepsiyonuna katılarak, günün coşkusunu paylaştı. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait farklı fotoğraflara ulaşmak için Frankfurt Başkonsolosluğu'nun facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı  SALİH TAŞDİREK  akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir. 

Frankfurt yakınlarındaki Bad Soden kasabasında Ramada Hotel'de gerçekleşen Cumhuriyet kutlaması Alman ve Türk milli marşının okunmasıyla başladı. 

Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet  kutlamasına ilişkin haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için  Hürriyet Avrupa Gazetesinin linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

13. TKG üyesi İLKER POLAT (sol başta)  Karlsruhe Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Türk İşadamları Dermeği yöneticileri ve  üyeleri ile birlikte katılarak, Cumhuriyet coşkusunu paylaştı.

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  katılan İLKER POLAT, otomotiv sektöründe çalışan, otomobil ve yedek parça ticareti yapan, oto tamir, bakım ve servis hizmetleri veren şirket sahibidir. Türk İşadamları Derneği eski başkanıdır. Karlsruhe Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesidir.  

Karlsruhe Başkonsolosluğu'nun düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balosu çoşkulu bir havada yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Ettlingen Sarayı,Schlossgarten Halle'de gerçekleşen kutlma töreninde  Başkonsolos CEM ÖRNEKOL davetlilere günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmay aptı. 

Mannheim Haber'in facebook sayfasında yayınlanan Karlsruhe'de  Cumhuriyet Bayramı kutlaması albümüne bu linkten uılaşmak mümkündür. 

Karlsruhe Başkonsolsuluğu'nun facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara erişmek için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

18. TKG programına Köln'den katılan  PINAR ÖZYILMAZ (ön sırada, sağ başta) Köln Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuryetin 92. kuruluş yılı kutlama resepsiyonuna Köln Türk Sanat Musikisi Korosu üyeleri  ile birlikte katıldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri artasında Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerine düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın Köln şehrinden katılan  PINAR ÖZYILMAZ, tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

Köln Başkonsolosluğu'nun Maritm Hotel'de düzenlediği Cumhuriyet resepsiyonuna Türklerin yanı sıra Almanlar da yoğun ilgi gösterdi. Ünlü Alman teknik direktör Christoph Daum gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı, koro şeflerinin Atatürk'ün sevilen şarkılarını seslendirdidği  resepsiyonda konuşan Köln Başkonsolosu HÜSEYİN EMRE ERGİN  çok kültürlülüğün önemini vurguladı. 

Köln Başkonsolsoluğu'nun facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Köln'de Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ilişkin Post Gazetesinde yayınlanan ayrıntılı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

11. TKG programı katılımcıları ikiz kardeşler Dr. NECDET DOĞAN  (sağ başta) ve Dr. NEJAT DOĞAN (soldan 2.) Stuttgart Başkonsolosu AHMET AKINTI  (soldan 3.) ev sahipliğinde Maritim Otel'de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı.

11. TKG üyesi Dr. NECDET DOĞAN  otomotiv yedek parça, plastik enjeksiyon parçaları üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca  enerji sektörü ve nano teknoloji alanında  proje geliştirme faaliyeti bulunmaktadır. Uluslararası Türk Ticaret Merkezi (ITBC)  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Dr. NEJAT DOĞAN' ın facebook sayfasında yayınlanan Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyeleri ikiz kardeşler Dr. NECDET DOĞAN  (ön sırada soldan 2.) ve Dr. NEJAT DOĞAN (soldan 4..) Stuttgart Başkonsolosluğu'nun davetinde dostları ile birlikte Cumhuriyet coşkusunu paylaştı.

Stuttgart Başkonsolosluğu'nun facebook sayfasında yayınlanmakta olan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ait farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına  Baden Württemberg Uyum Bakanlığı Müsteşarı Wolf-Dietrich Hammann, Baden Württemberg Eyalet Birlik 90 Yeşiller milletvekili Muhterem Aras, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş, sanat, spor, siyaset dünyasından davetliler ve Stuttugart'ta yaşayan  Türkiye  kökenli vatandaşlar katıldı.

Hürriyet Avrupa Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere  bu linkten ulaşılmaktadır. 

Yeni Posta Gazetesinde yayınlanan  Cumhuriyet Bayramı kutlaması haberine resfarklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.