alt

10. TKG programına Sırbistan'ın SANCAK Bölgesinden katılan Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı  FARUK SULJEVİC (sağda) "Konya Dostları" programı kapsamında  24 Ekim 2015 Cumartesi günü  gerçekleşen  Belediye Başkanı ile  kahvaltılı toplantıda,  Konya Selçuk Üniversitesinden mezun olan Balkan Ülkeleri eski öğrencileri adına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı TAHİR AKYÜREK'e (solda)    Yeni Pazar/ Novi Pazar'daki tarihi Osmanlı Camiisini gösteren bakır işlemeli bir tablo sundu. 

TOBB tarafından 20 Mayıs- 05 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Sırbistan'ın  Sancak bölgesiden katılan FARUK SULJEVİC  ısıtma- soğutma, havalandırma ve mekanik tesisat proje ve taahhüt işleri yapan şirket sahibidir ve Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

alt

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Balkan Ülkeleri Mezunları  Konya Dostları" programına  katılan Sancak'tan 13. TKG üyesi RESAD COSOVİÇ  (ön sırada sağdan 3.), Bosna Hersek'ten 6. TKG üyesi  ZAJİM ALJEVİC  (2. sırada, soldan 4.) ve Sancak'tan 10. TKG üyesi FARUK SULJEVİC (arka sırada, ortada)  Büyükşehir Belediye Başkanının kahvaltı davetinde buluştu.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-24 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde  düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bosna Hersek'ten katılan ZAJİM ALJİÇEVİC,  çeşitli sektörlerde mühendislik, proje, tasarım, danışmanlık araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile teknoloji transferi  konularında faaliyet gösteren ENERGOINVEST şirketinde planlama ve tasarım bölümü başkanı olarak görev yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 17-28 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Sırbistan'ın Sancak bölgesi temsilcisi olarak katılan  RESAD COSOVİC  mobilya aksesuarları ticareti yapan şirket sahibidir.  

alt

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler program katılımcısı ve Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı FARUK SULJEVİÇ (sağdan 2.) 8 Balkan ülkesinden  Selçuk Üniversitesi mezunlarını yeniden Konya'ya davet ettikleri için Belediye Başkanına  teşekkür ederek,  Konya'ya duydukları özel sevginin devam ettiğini vurguladı. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanının sekiz Balkan ülkesinden gelen eski mezunların onuruna verdiği kahvaltı daveti Haberler Com internet sitesinde de yayınlanmaktadır. Fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması  yeterli olacaktır.  

Konya Dostları programına katılan Türkiye mezunlarının Büyükşehir Belediye Başkanı ile kahvaltıda buluşması haber olarak Konya Büyükşehir Belediyesi web sayfasında yayınlanmakadır. Farklı fotoğraflara ve haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

KBB web tv  sayfasında yayınlanmakta olan kahvaltılı toplantının haber videosuna ulaşmak için ise,  bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.