alt

4. TKG programına Kazakistan temsilcisi olarak katılan  SADYR EİBOV (soldan 4.) ile 17. TKG programı katılımcısı LATIPSHA ASSANOV (sağdan 2.) Güney Kazakistan  Ahıska Türkleri Dernek Başkanları Toplantısı nedeniyle 21 Ekim 2015 Çarşamba günü başkent Astana'da buluştu.

TOBB tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimcile r programına Kazakistan'dan katılan LATIPSHA ASSANOV Güney Kazakistan'da  Ahıska Türkleri Dernek başkanıdır.

17. TKG üyesi LATIPSHA ASSANOV çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan,  avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir. 

alt

4. TKG üyesi SADYR EİBOV  Dünya Ahıska Türkleri Biriği- DATÜB'ün kuruluşunda görev aldı ve Genel Başkan Yardımcığı ile Genel Koordinatör görevlerini üstlendi. 

Bu görevleri nedeniyle Ahıska Türklerinin yaşadığı ülkeler arasında mekik dokuyan ve sorunlaraı yerinde tespit ederek, ulsual ve uluslarasaı kanalalrdan çözüm üretmeye çalışan TKG programı katılımcısı  değerli arkadaşımız SADYR EİBOV'a  başarılar dileriz. 

alt

26 Eylül 2015 arihinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Ahıska Türkleri ile toplantıya katılan 4. TKG programı üyesi SADYR EİBOV (ön sırada, sağdan 3.)  tarafından gerçekleştirilen  çalışmalar hakakında ayrıntılı bilgilere  ulaşmak için facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) dünyanın her yerinde yaşayan  Ahıska Türklerinin milli kültürünü geliştirmek, vatanları Ahıska ile ilgilerini sürdürmelerini sağlamak, kendi aralarında birlik ve beraberliklerini kuvvetlendirmek amacıyla Ankara'da  kurulmuştur.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) 2008 yılında başlayarak dünyanın dokuz  farklı  ülkesinde yaşayan Ahıska Türklerini bir çatı altında birleştirmek ve en başta 1944 sürgününden sonra verilen “VATAN” mücadelesinde başarıya ulaşmak için girişimlere başladı.

DATÜB halen 9 ayrı ülkede (ABD, Gürcistan, Kanada,  Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu, Türkiye) yaşamakta olan AHISKA halkını bu platformda buluşturmak istemektedir.

DATÜB ve faaliyetleri hakkına detatlı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.