alt

11. TKG programına Almanya'dan katılan Dr. NEJAT DOĞAN  (sağdan 2.)  Stuttgart Türk Alman Forumu tarafından Onur Ödülüne layık görülen Daimler Türk Treff ekibinde  Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmanın gurur ve mutluluğunu  yaşadı.

Stuttgart Türk Alman Forumu (Deutsch-Türkisches Forum Stuttgart e.V.) kuruluşunun 10. yılı olan 2009 yılında aldığı bir kararla Manfred Rommel Ödülleri vermeye başlamıştır.

Ödül, uzun yıllar Stuttgart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Manfred Rommel’in adını taşımaktadır. Manfred Rommel görevde olduğu sürece göçmenlerin toplumsal ve kültürel uyumu için eyalet başkentinde önemli çalışmalara imza atmıştı. Manfred Rommel’in “Türk-Alman dostluğu ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne ait olduğu” yönündeki sözleri iyi bilinmektedir.

Stuttagart Türk Alman Forumu’nun (DTF) 2009 yılından bu yana hoşgörü ve birlikte yaşam için çalışan kişi ve kuruluşlara verdiği Manfred Rommel Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu.

2015 yılında Manfred Rommel Onur Ödülüne layık görülen Daimler Türk Treff,  1992 yılında Daimler genelindeki Türk kökenli yöneticileri ve akademik eğitimli memurları bir araya getirerek kurulan dünyanın ilk mesleki iletişim ağıdır.

alt

23 Ekim 2015 Cuma günü Stuttgart'a düzenlenen törende  Stuttgart Türk-Alman Forumu jürisi tarafında verilen Manfred-Rommel  Onur Ödülünü bu yıl Daimler Türk Treff aldı. 

Daimler Türk-Treff yöneticileri  Nejdet Niflioğlu,  Dr. SÜREYYA NEJAT DOĞAN  (sağdan 3.)  ve Coşkun Yasa törende yaptıkları konuşmada, "bu ödülü tüm 700 DTT üyeleri adına aldıklarını" özellikle vurguladılar.

Ödül töreni hakkınnda Almanya'da Stuttgarter Zeitung.de internet sitesinde yayınlanan  habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

Daimler Türk-Treff uzun bir süredir sosyal, entegrasyon ve eğitim alanlarında faaliyetlerini sürdüren bir mesleki iletişim ağı olarak Daimler sirketi bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Daimler Türk Treff tarafından yürütülen projeler ve faaliyetleri hakkında bilgi almak için bu linkin tıklanması yeteri olacaktır.