alt

Almanya'dan 14. TKG üyesi  ve "DTİK Almanya Mainz Şehir Temsilcisi" YÜKSEL SARAR (solda)  ile  9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı ve Hanover eyaletinin Braunschwig  Şehir Temsilcisi EFENDİ AYGÜN (sağda) , Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılan DTİK toplantısında buluştu.

Hollanda'nın Rotterdam şehrinin  Dordrecht kasabasında 13 Ekim 2015 Salı günü düzenlenen DTİK Avrupa Komite Üyeleri ve Şehir Temsilcileri toplantısına katılan TKG üyeleri deneyimleirni ve görüşlerin paylaştılar. 

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya  temsilcisi olarak katılan EFENDİ AYGÜN ithalat, ihracat uluslararası pazarlama konusunda çalışan şirket sahibidir. Ayrıca emeklilik işlemleri, emlak ve finans sektöründe  danışmanlık ve kredilendirme işleri yapmaktadır. TDIHK ve BTEU Üyesidir.

TOBB tarafından düzenlenen 14.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın Rhein bölgesinden  katılan YÜKSEL SARAR, ısı yalıtım sistemleri, sanayi izolasyon sistemleri, yangın koruma sistemleri, sanayi hizmet sektörü ve  demir ve boru kaynak hizmetleri veren şirketin ortağı ve genel müdürüdür.TDU Türk-Alman İşverenler Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir. Rhein /IHK) Sanayi Odası ve Rhein (HWK) Ticaret Odası üyesidir. MÜSİAD Rhein Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Türk Alman Spor Kulübü yönetim kurulu başkanı ve Mevlana Camii  Derneği 2. Başkanıdır.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Hollanda’da düzenlenen  toplantıda Avrupa Komitesi üyelerini, İcra Kurulu üyelerini ve Avrupa'da faaliyet gösteren Türk girişimcileri buluşturdu.

alt

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan EFENDİ AYGÜN (ortada)  Hollanda'da gerçekleşen DTİK toplantısında TOBB görevlisi BELGİN ESERDAĞ (solda) ve DEİK Genel Sekreter Yardımcısı ASLI AKDENİZ  (sağda) ile görüşerek faaliyetlere ilişkin düşüncelerini ve önerilerini iletti.  

Avrupa'daki Türk Diasporasını bir araya getiren DTİK’in, düzenlediği “Avrupa Girişimci Toplantısı" TOBB web sayfasında haber olarak yayınlanmaktadır. Haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

DTİK  ev sahipliğinde  13 Ekim 2015 tarihinde Rotterdam’da DTİK Avrupa Şehir Temsilcilerin katılımı ile düzenlenen toplantıya DTİK İcra Komitesi Üyesi ve TOBB Başkan Yardımcısı HALİM METE (sağdan 4.)  ve DTİK kurucularaından RONA YIRCALI (sağ başta) ve Avrupa’nın farklı bölgelerinden 55 Şehir Temsilcisi katılım sağladı.

Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, İngiltere, Macaristan, Lüksemburg gibi Avrupa ülkelerinde ikamet eden DTİK Şehir Temsilcileri ve yardımcılarının yanısıra Azerbaycan ve Rusya’dan DTİK Avrasya Bölge Komitesi Başkanı ve DTİK Azerbaycan Temsilcisi’de toplantıya katıldı.

Katılımcıların kendilerini tanıtmaları ile başlayan toplantıda DTİK Avrupa Şehir Temsilci ve Yardımcılarına, DEİK Yönetim Kurulu içinden oluşturulan DTİK İcra Komitesi oluşumundan ve yeni dönem DTİK faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Soru ve cevaplar üzerinden DTİK Avrupa Şehir Temsilcilerinin görevleri hakkında görüş ve öneriler değerlendirildi.

DTİK  web sayfasında yayınlanmakta olan Hollanda Toplantısı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.