alt

TOBB tarafından düzenlenen 1. TKG programına Makedonya temsilcisi olarak katılan KEMAL NAZIM (soldan 2.)  ve MATÜSİTEB  heyeti Doğu Makedonya'daki  köyleri ziyaret ederek bölgede yaşayan Türk halkı ile sohbet etti ve bölgenin  sorunları hakkında bilgi aldı.

MATÜSİTEB heyeti 18 Ekim 2015 Pazar günü gerçekleştriidği Doğu Makedonya ziyaretinde Türk köylüleri ile kültür ve eğitim konuları üzerinde sohbet etti.

1. TKG üyesi ve  MATÜSİTEB  Genel Sekreteri KEMAL NAZIM, Avrupa Birliği Makedonya Misyonu Temsilcisi TİBOR VARADİ iile 10 Ekim 2015 tarihinde yaptığı görüşmede,  Türk halkının Makedonya  seçimlerinde hakça temsilinin sağlanması, özel çalışma masası kurulması ve Doğu Makedonya'da yaşayan Türklerin ekonomik kalkınmalarına destek olunması konularaındaki önerilerini sundu. 

TİME BALKAN internet sitesinden yayınlanan görüşme haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Haziran 2005'de Ankara, Bursa ve İstanbul illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten katılan KEMAL NAZIM  (sağ başta) MATÜSİTEB Genel Sekreteri olarak görev  yapmaktadır.

MATÜSİTEB web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Makedonya’daki Türklerin eğitim, kültürel, sosyal ve iktisadi entegrasyonda yapıcı ve birleştirici gücün organize hale getirerek araştırma ve uygulamalar yapmak, Makedonya’da Türk eğitiminin karşılaştığı temel sorunları çözümü için girişimlerde bulunmak, Makedonya’da Osmanlı dönemine ait tairihi- kültürel ve dini yapıların korunması için çaba sarfetmek ve  ortak bir tarihe ve kültürel geçmişe sahip olan Türkler arasında, sosyo-kültürel, bilimsel ve ekonomik alanlarda işbirliği ve dayanışmanın pekişmesini sağlamak amacıyla, Makedonya'daki sivil toplu kuruluşları biraraya gelerek MATÜSİTEB'i (Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği) kurdular.

1. TKG üyesi ve MATÜSİTEB Genek Sekreteri KEMAL NAZIM'a ve arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diliyoruz.