alt

TOBB tarafından düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak Kerkük'ten katılan NURİ SALİHİ (ayakta, soldan 2.)  üniveristeden dönem arkadaşları ile yirmibeş yıl sonra Alanya'da buluşarak, birlikte tatil yaptı.

NURİ SALİHİ ve sınıf arkadaşları Alanya'da bulundukları sırada çevre gezileri yaparak, Antalya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezdi. Bu arada Manavgat Şelalesini de ziyaret eden dönem arkadaşları neşeli ve renkli anlar paylaştı.

alt

1. TKG üyesi NURİ SALİHİ ve  üniversiteden sekiz sınıf  arkadaşı 2015 yılı Ekim ayının ortalarında,  mezun olduktan tam  yirmibeş yıl sonra bir haftalık ortak tatil programı yaparak, dünyanı farklı ülkelerinden yola çıktılar  ve Türkiye'de buluştular.

İstanbul'da buluşup, hasret gideren ve  Alanya'da bir hafta tatil yapan  Bagdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari Bölünüden 1990'da mezun olan  sınıf arkadaşları aradan geçen uzun zamana  rağmen dostluklarının aynı sıcaklıkta devam etmesinden çok memnun oldular. 

Okul arkdaşlarının özlenen buluşmasına iki kişi Irak'tan katıldı. Diğer konuklar  ABD ve İngiltere'de yaşadakları kentlerden İstanbul'a gelerek arkadaşlarıyla bir hafta birlikte tatil yapmanın mutluluğunu paylaştı.

Irak'ın Türkmen bölgesinde  Kerkük'te yaşayan 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı NURİ SALİHİ, devlet ihaleleri üzerinden genel ticaret ve inşaat müteahhitliği, hastane inşaatı ve  ekipman temini, jeneratör e elektrik pano istasyonları satış ve uygulama işleri yapan şirket sahibidir.