11. TKG üyesi Dr. AHMAD ARSALAN  KARIMI 2015 yılının sonbaharında Ekim ayının ilk haftasında arkadaşlarıyla birikte Antalya ilinin  Kemer bölgesinde tatil yaparak güneşli günlerde enerji topladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katıldıktan sonra İstanbul'da şirket kuran ve yarı zamanlı olarak Türkiye'de yaşayan 11. TKG üyesi Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI, Türkiye'den Afganistan'a ilaç, medikal ürünler ve gıda ithalatı yapmaktadır.

Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI'nin Antalya Kemer tatiline ait farklı fotoğraflara değerli arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

11. TKG üyesi Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI'nin faaliyetleri TKG web sayfamızda haber olarak yayınlanmaktadır. Özbekistan'daki ilaç fabrikaları ziyareti haberine ulaşmak için bu linin tıklanması yeterli olacaktır.

12. TKG programına Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan katılan  OSMAN İLTER OSMANCIKZADE (soldan 2.)  ve eşi  Makbule Hanım  (soldan 3.) 10-13 Eylül 2015 tarihleri arasında  bir düğüne katılmak üzere  Antalya'ya gitti.

Darbukası ve güzel sesi ile ünlü Cam Piramitte düzenlenen düğün törenine özel renk katan İLTER OSMANCKZADE   Manavgat Şelasi'nin başında kurulan dost sofrasında  neşeli anlar paylaştı.

Bir düğün törenine katılmak üzere eşi ile birlkte 2-4 Ekim 2015 tarihleri arasında  Marmaris'e giden 12. TKG üyesi OSMAN  İLTER OSMANCIZADE (sağdan 2.), arkadaşları ile buluşma ve görüşme fırsatlarını değerlendirdi.

12. TKG üyesi OSMAN İLTER OSMANCIKZADE'nin Antalya, Manavgat, Fethiye ve Marmaris ziyaretlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için değerli arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmeis önerilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Yunanistan'ın Rodos Adasından katılan OSMAN İLTER OSMANCIKZADE  Rodos Kalesi'nin içindeki eski çarşıda hediyelik eşya mağazası sahibidir.

12. TKG üyesi OSMAN İLTER OSMANCIKZADE Ege ve Akdeniz kıyılaranda düzenlenen  festivallere Türk ve Yunan asıllı üyelerden oluşan  müzik ve folklor grubu ila katılarak Yunanistan ve Türkiye arasındaki dostluğun gelişmesine özel katkı sağlamaktadır.

Bu değerli katkıları  Muğla İl Genel Meclisi tarafından verilen "Teşekkür Ödülü ve Dostluk Plaketi "  haberi TKG web sayfamızda yayınlanmaktadır.

Rodos Adası'ndan 16. TKG üyesi GÜLER SARIHASAN (arkada, solda) 24-30 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşen  Marmaris International Race Week (26. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası) kapsamında düzenlenen 3. grup yelken yarışlarına  katılarak, ARMİDA Team  olarak takım arkadaşlarıyla heyecanlı anlar paylaştı.

Netsel Marina'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 26. Marmaris Uluslararası Yelken Yarışlarına katılan 130 tekne, tekne boyu ve tipine  belirlenen 10 farklı grupta yarıştı.

16. TKG üyesi GÜLER SARIHAN'ın 26. marmaris yelken yarışlarına ait farklı fotoğraflarına ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan katılan  GÜLER SARIHASAN  (GKIOULER SARRICHASAN) unlu mamuller ve pasta üretimi yapan aile şirketinde üst düzey yöneticidir.  Rodos Adasında yedi adet, Simi Adasında ise bir  adet pastane işletmekte olan GÜLER SARIHASAN  Rodos Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği üyesidir. Yelken sporu ile aktif olaak ilgilenmektedir.

TOBB tarafından  düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE 13-19 Eylül 2015 tarihlerinde ailesi ile birlikte Akdeniz'in batısında  Marmaris  sahillerinde  tatil yaptı.

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE, inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Kırgızistan Genç İşadamları Derneği üyesidir.

Eylül ayının son haftasında ailesi ile birkte Antalya'da bir hafta tatil yapan 18. TKG üyesi MANSUR  RAHİMOV Özbekistan'a dönmeden hemen önce  27 Eylül 2015 Pazar günü İstanbul'da Topkapı Sarayı'nı  da ziyaret etti.

18. TKG üyesi MANSUR  RAHİMOV tarafından Türkiye-Özbekistan arasında gerçekleştirilen işbirliklerine ait örnek olan  ziraat semineri haberine TKG web sayfasınına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen  18.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR (MANSUR) RAHİMOV, modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.