alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstlenen Dr. ELSHEN EBULHESENLİ (solda) Ankara'da bulunduğu sırada 13 Ekim 2015 Salı günü TOBB'u ziyaret eti.

alt

6. TKG prgramı heyet başkanı Dr.  ELSHEN EBULHESENLİ (sağda) Azerbaycan'ın  başkenti Bakü'de T.C. Büyükelçilği'ne bağlı olan Ticaret Müşavirliğinde başarıyla görev yapmaktadır.

Türkoloji alanında doktora sahibi olan Dr. ELSHEN EBULHESENLİ Ticaret Müşavirliğinde çalıştığı uzun yıllar boyunca  Türkiye'den Azerbaycan'a ticaret ve yatırım amaçlı olarak giden girişimcilere yol göstermekte ve yardımcı olmaktadır. 

alt

T.C. Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri olarak görev yaparken 30 Ağustos 2015 arhinde  geçirdiği  ameliyat sonrasında vefat eden  rahmetli CENGİZ TÜRKAY için düzenlenen  40. gün mevlüdüne Bakü Büyükelçiliği adına görevli olarak katılan Dr. ELSHEN EBULHESENLİ  (sağda) Ankara'da bulunduğu sırada TOBB'un yeni binasını, ikiz kuleleri de ziyaret etmiştir. 

alt

6. Türkçe Konuşan Girişimciler programı heyet başkanı Dr. ELSHEN EBULHESENLİ (sağda)  Ankara'da bulunduğu sırada  Ekonomi Bakanı ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı ile görüşerek, Bakü Ticaret Müşaviriğinin çalışmaları hakkında bilgi sunmuştur. 

alt

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin  gelişmesi, karşılıklı ticaretin ve yatırımların artması için çok değerli katkılarda bulunan 6. TKG heyet başkanı Dr. ELSHEN EBULHESENLİ arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. 

Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan  ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'n tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 12-24 Nisan  2007 tarihleri arasında  “6. Türkçe Konuşan Girişimciler" programı düzenlenmiştir.

Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlenen 6. TKG programına  yirmi  ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen otuzüç katılımcı iştirak etmiştir.