alt

14. TKG üyesi ve "DTİK Almanya Mainz Şehir Temsilcisi"  YÜKSEL SARAR (soldan 2.) Hollanda'nın Rotterdam şehrinin  Dordrecht kasabasında 13 Ekim 2015 Salı günü düzenlenen DTİK Avrupa Komite Üyeleri ve Şehir Temsilcileri toplantısında  TOBB Başkan Yardımcısı HALİM METE  (sağdan 2.) ile görüştü.

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan habere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yerterli olacaktır. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Hollanda’da 13 Ekim Salı günü bir toplantı düzenleyerek, Avrupa Komitesi üyelerini, İcra Kurulu üyelerini ve Avrupa'da faaliyet gösteren Türk girişimcileri buluşturdu.

Altı bölgede Türk diasporasının ekonomik varlığını güçlendirmek ve lobi kapasitesini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren DTİK’in ev sahipliğinde Dordrecht şehrinde Van der Valk Hotel’de saat 15.00-17.00 arasında düzenlenen  ‘DTİK Avrupa Komite Üyeleri ve Şehir Temsilcileri Ortak Toplantısı’nın ardından Rotterdam şehrinde saat 18.30-20.30 arasında da ‘DTİK Avrupa Girişimci Toplantısı’ yapıldı.

alt

DTİK  web sayfasında yayınlanmakta olan Hollanda Toplantısı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında hizmet veren Dünya Türk İş Konseyi’nin (DTİK) 13 Ekim 2015 Salı günü  Hollanda’nın Dordrecht kentinde düzenlediği “Avrupa Girişimci Toplantısı”na  katılan 18. TKG üyesi YÜKSEL SARAR (soldan 2.) DTİK Başkanı NAİL OPAK (soldan 3), TOBB Başkan yardımcısı HALİ METE  (soldan 4.)  DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı TURGUT TORUNOĞULLARI (sağdan 4)  ve İcra Komitesi üyelerinin yanısıra T.C. Lahey Büyükelçisi SADIK ARSLAN'da görüş ve düşüncelerini paylaşmıştır. 

DTİK toplantısında yapılan konuşmaların video görüntülerine  Yurt Gündemi internet sitesinden ulaşmak mümkündür. 

Bugün Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

İnter Ajans sitesinde yayınlanan DTİK haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı TURGUT TORUNOĞULLARI toplantıda yaptığı konuşmada,  "sayıları her geçen gün artan Avrupa’daki Türklerin artık yönetilen değil yöneten konumuna doğru ilerlediğini" ifade etti. DTİK olarak yurtdışındaki Türklerin sorunlarının çözümü noktasında büyük çaba gösterdiklerine işaret eden Torunoğulları, belirledikleri sorunları raporlar haline getirerek Türkiye’de ilgili mercilere ilettiklerini söyledi. Torunoğulları, Avrupa’daki Türklerin yaşadıkları ülkelere önemli katkılarda bulunduğunu bildirerek, “Bizi külfet olarak görmelerini istemiyoruz” dedi. 

DTİK Avrupa Komite Üyeleri ve Şehir Temsilcileri Ortak Toplantına ait farklı fpopğraflara   ulaşmak için 14. TKG üyesi YÜKSEL SARAR arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Avrupa Girişimci Toplantısı Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleşti. Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Girişimci Toplantısı, T.C. ekonomi bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, T.C. Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, DTİK Başkanı Nail Olpak, DTİK İcra Komite Üyeleri Rona Yırcalı, Halim Mete ve Berna İlter, DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları’nın katılımları ile Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleşti. Avrupa’daki Türk Diasporasını bir araya getirilen toplantıya 300’den fazla Türk girişimci katıldı.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan Avrupa Girişimci Toplantısının ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 14.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın Rhein bölgesinden  katılan YÜKSEL SARAR, ısı yalıtım sistemleri, sanayi izolasyon sistemleri, yangın koruma sistemleri, sanayi hizmet sektörü ve  demir ve boru kaynak hizmetleri veren şirketin ortağı ve genel müdürüdür.

TDU Türk-Alman İşverenler Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir. Rhein /IHK) Sanayi Odası ve Rhein (HWK) Ticaret Odası üyesidir. MÜSİAD Rhein Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Türk Alman Spor Kulübü yönetim kurulu başkanı ve Mevlana Camii  Derneği 2. Başkanıdır.