18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan PINAR ÖZYILMAZ (ayakta, ikinci sırada, sağdan 2.), Köln'de düzenlenen farklı kültürleri temsil eden koroların sahne aldığı etkinlikte Köln Türk Musiki Korosu üyeleri ile birlikte Türkçe şarkılar seslendirdi.
18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ Almanya'nın Köln şehrinde yaşamaktadır, tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.
Almanya'nın önde gelen büyük Media şirketi WDR "Voices of Heimat" yani "Memleketin Sesleri" adlı bir proje gerçekleştirdi.
WDR Korosu Almanya'da uzun süredir yaşayan ve Almanya'yı artık kendi memleketleri olarak kabul eden göçmenlere yönelik bir "entegrasyon projesi hazırladı. "WDR konswer vermek üzere şehird ebulunan etnik koro gruplarını Köln şehrindeki ünlü katedral DOM'un karşısında bulunan konser alanına davet etti.
WDR tarafından düzenlenen iki saatlik "Meleketin Sesleri" korolar etkinliğinde önce WDR Korosu sahne alarak, eski Alman şarkılarını seslendirdi.
Program kapsamında Memleketin Sesleri korolar etkinliğine konuk olarak katılan Brezilya Korosu (Vozes do Brasil) 10 dakikalık bir konser sundu.
18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ'ın da aralarında bulunduğu "Köln Türk Musiki Korosu" 12 dakikalık konser süresinde 4 şarkı seslendirdi. Programı düzenleyenlerin önerileri de dikkate alınarak, Türk sanat Müiğinin eski dönemlerine ait dört şarkı seçilmişti. Köln Türk Sanat Müziği Korsu konserde, 17. yy, 18. yy, 19. yy ve 20 yüzyıldan şarkılar sundu.
Konser 9 Ekim 2015 Cuma günü WDR radyosunda saat 20:0-22:00 arasında yayınlandı. Radyoda yayınlanan programda ilk dakikada spiker, Köln Türk Sanat Müziği Korosu hakkında bilgi verdi. Ardından Korunun seslendirdiği dört şarkı dinleyicilere sunuldu.
18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı PINAR ÖZYILMAZ (ayakta, ilk sırada, soldan 2.) arkadaşımızın konserle ilgili değerledirmelerini sizlerle paylaşıyoruz:
"WDR tarafından gerçekleştirilen "Voices of Heimat" projesi "Memleketin Sesleri" konseri ile farklı coğrafyalardan Almanya'ya göç ederek yereşen farklı kültürlerden gelen insanlar arasında kütürel yakınlık kurarak, entegrasyona katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
Almanya 1960'ların başında sanayisine insna kaynağı sağlamak amacıyla Dünyanın her tarafından göçmen kabul etmeye başlamıştı. 60 yıl önce bir göçmen ülkesi haline gelen Almanya'ya dünyanın her tarafından daha iyi , daha huzurlu ve ekonomik düzeyi daha yüksek bir yaşam bulmak ve özgür bir ortamda yaşamak umuduyla binlerce insan gelmişti.
Bu insanlar beraberlerinde kendi kültürlerini de getirmişlerdi. Farklı mutfak kültürlerinin, farklı dinlerin yanısıra farklı kültürlere ait müzikler de göçmenlerle birlikte Almanya'ya gelmişti. Çok farklı renkler ve ritimler taşıyan bu müzikler de zaman içinde Almanya'nın bir parçası halie gelmiş oldu.
Müziğin insanları birleştiren, kaynaştıran ve yeniliklere kapı açan özelliği farklı kültürel toplumların kaynaşmasında da katkı yapmaktadır. Müzik matematik gibidir. Herkesin anlayabileceği, ruhlara hitapeden ortak bir dili vardır. Başka ülkelerin dillerini konuşamasak da, kültürel mesajlarını sundukları müziklerinden anlayabilir, insanlarını tanıyabiliriz.
Radyoda yayınlanan programda ilk dakikada spiker, koromuz hakkında bilgi verdi. Sonra da seslendirdiğimiz 4 şarkı dinleyicilere sunuldu.
Köln Türk Sanat Müziği Korosu 5 yıl önce kurulmuş ve tüm Türk müziği sevenleri her pazar günü Köln'ün Ehrenfeld semtinde buluşturmaktadır.