alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan PINAR ÖZYILMAZ (ayakta, ikinci sırada, sağdan 2.), Köln'de düzenlenen farklı kültürleri temsil eden  koroların sahne aldığı etkinlikte Köln Türk Musiki Korosu üyeleri ile birlikte Türkçe şarkılar seslendirdi.   

18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ   Almanya'nın Köln şehrinde yaşamaktadır, tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

Almanya'nın önde gelen  büyük  Media şirketi WDR "Voices of Heimat" yani "Memleketin Sesleri" adlı bir proje gerçekleştirdi.

WDR Korosu Almanya'da uzun süredir  yaşayan ve Almanya'yı artık  kendi memleketleri olarak kabul eden göçmenlere yönelik bir "entegrasyon projesi hazırladı. "WDR  konswer vermek üzere şehird ebulunan etnik koro gruplarını  Köln şehrindeki ünlü  katedral  DOM'un  karşısında bulunan konser alanına  davet etti.

WDR tarafından düzenlenen iki saatlik "Meleketin Sesleri" korolar etkinliğinde önce WDR Korosu sahne alarak,  eski Alman şarkılarını seslendirdi.

Program kapsamında Memleketin Sesleri korolar etkinliğine konuk olarak katılan  Brezilya Korosu  (Vozes do Brasil) 10 dakikalık bir konser sundu.

18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ'ın da aralarında bulunduğu "Köln Türk Musiki Korosu" 12 dakikalık konser süresinde  4 şarkı seslendirdi. Programı düzenleyenlerin önerileri de dikkate alınarak,  Türk sanat Müiğinin eski dönemlerine ait dört şarkı seçilmişti.  Köln Türk Sanat Müziği Korsu konserde, 17. yy, 18. yy, 19. yy ve 20 yüzyıldan şarkılar sundu.

Konser 9 Ekim 2015 Cuma günü WDR radyosunda saat 20:0-22:00 arasında yayınlandı. Radyoda yayınlanan programda ilk dakikada spiker, Köln Türk Sanat Müziği Korosu hakkında bilgi verdi. Ardından  Korunun  seslendirdiği  dört  şarkı dinleyicilere sunuldu.

alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı PINAR ÖZYILMAZ (ayakta, ilk sırada, soldan 2.) arkadaşımızın konserle ilgili değerledirmelerini sizlerle paylaşıyoruz:

"WDR  tarafından gerçekleştirilen "Voices of Heimat"  projesi "Memleketin Sesleri" konseri ile  farklı coğrafyalardan Almanya'ya göç ederek yereşen farklı kültürlerden gelen insanlar arasında kütürel yakınlık kurarak, entegrasyona katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Almanya 1960'ların başında sanayisine insna kaynağı sağlamak amacıyla Dünyanın her tarafından göçmen  kabul etmeye  başlamıştı. 60 yıl önce  bir göçmen ülkesi haline gelen Almanya'ya   dünyanın her  tarafından  daha iyi , daha  huzurlu  ve ekonomik düzeyi daha  yüksek bir yaşam bulmak ve özgür bir ortamda yaşamak umuduyla binlerce insan gelmişti.

Bu insanlar  beraberlerinde kendi kültürlerini de getirmişlerdi. Farklı mutfak kültürlerinin, farklı dinlerin yanısıra  farklı kültürlere ait müzikler de göçmenlerle birlikte Almanya'ya gelmişti.  Çok farklı renkler ve ritimler taşıyan bu müzikler de zaman içinde Almanya'nın  bir parçası halie gelmiş oldu.

Müziğin  insanları birleştiren, kaynaştıran  ve yeniliklere kapı açan özelliği farklı kültürel toplumların kaynaşmasında da katkı yapmaktadır.  Müzik matematik gibidir. Herkesin anlayabileceği, ruhlara hitapeden  ortak bir dili vardır.  Başka ülkelerin dillerini  konuşamasak da, kültürel mesajlarını sundukları müziklerinden anlayabilir, insanlarını tanıyabiliriz.

Radyoda yayınlanan programda ilk dakikada spiker, koromuz hakkında bilgi verdi. Sonra da seslendirdiğimiz  4 şarkı dinleyicilere sunuldu.

Köln Türk Sanat Müziği Korosu  5 yıl önce  kurulmuş ve tüm Türk müziği sevenleri her pazar günü Köln'ün Ehrenfeld semtinde buluşturmaktadır. 

Köln Türk Sanat Müziği Korosu Gülçin Günduğ şefliğinde çalışmalarını sürdürmektedir.   Yılda 1-3 konser veren koro, WDR konseri gibi özel etkinliklere de katılmaktadır. Koro üyeleri arasında  Almanya'a yaşayan Türklerin yanı sıra iki  de Alman üye bulunmakadır.  Kirsten  orkestrada keman çalmakta, Werner ise ritim tutmaktadır. Her ikisi de  koronun aktif üyeleri olrak çalışmakta ve bir yandan da  Türkçe ögrenmektedirler.
 
Köln Türk Musiki Korosu  zaman zaman T.C. Köln Başkonsolosluğu himayesinde de konserler vermektedir. Bu kapsamda Rautenstrauch Joest Museum'da düzenlenen konserle ilgili Avrupa Potası gazetesinde yeralan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.
 
Köln Türk Musiki  Korosunun İlbahar konser kaydını dinlemek için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.
 
Köln Türk Musuki Korosu tarafından icra edilen "Unuturmaz Seni Hiçbir Şey" adlı şarkını videosuna bu linkten erişim sağlanmaktadır.