alt

18. TKG programı üyesi ALİ HAF ALİ (solda)  Galatasaray Takmıının Gümülcine takımı iPanthrakikos ile 10 Ekim 2015 Cumartesi günü yaptığı dostluk maçını Galatasaray forması giyerek  yeğeni ile birlikte izledi. 

Yunanistan'da yaşayan Türkler, Panthrakikos Takımı ile hazırlık maçı yapan 'ı beklerken coşkulu ahzırlıklar yaptı.  20 bin soydaşımızın yaşadığı Gümülcine'de Harmanlık, Kırmahalle ve Mastanlı mahalleleri Türk ve Galatasaray bayrakları ile süslendi. 6 bin kişilik Gümülcine Stadı maçta tamamen doldu.

Pathrakikos'un takım kaptanı bir Türk... 31 yaşındaki Deniz Baykara, Bitlis doğumlu. 2001 yılında Xanthi takımına transfer olan ve 11 yıldır aralıksız Yunan Ligi'nde forma giyen, 30'dan fazla gol atan Deniz Baykara  Galatasaray'a karşı kaptan olarak sahada yer aldı.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

TOBB tarafından 1-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Batı Trakya Bölgesinden Gümülcine şehrinden katılan ALİ CHAF (HAF)  ALİ   (sağda)  sıhhi tesisat işleri, merkezi ısıtma sistemleri yapan şirket sahibidir. 

Ayrıca Türkiye’den kalorifer kazanları, şofben, kombi, radyatör ve ekipmanları ithalatı ve ticareti ile uğraşmaktadır. Ayrıca www.idrosop.gr adresinden internet ortamında satış yapmaktadır. Gümülcine Su, Kanalizasyon, Isıtma ve Hava Gazı Tesisatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Rodop ili Esnaf ve Zanaatkarlar Odası üyesidir. Dini Etkinlikler ve Bayram Şenlikleri Kültür Derneği Başkanıdır. 

alt

Galatasaray takımının dostluk maçını  Gümülcineli kadınlarla birkte tribünden izleyen PERVİN CHAİROULA (sağda)  Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlığı için  Gümülcine Türk Gençler Birliği ile birlikte çok önemli projeler gerçekleştiren ve  Türk çocukları için kreş işleten BAKEŞ şirketinin genel müdürü olarak görev yapmaktadır. Ortadoğu Teknik üniversitesi mezunudur.  

alt

Galatasaray Takmının teknik direktörü HAMZA HAMZAOĞLU (solda) ve ekibine "Gümülcine'ye hoşgeldiniz" ziyareti gerçekleştrien  18. TKG üyesi ALİ HAF ALİ, Galatasarayı Batı Trakya'da konuk etmekten duydukları sevinci ifade etti.

Galatasaray takımının oyuncuları 9 Ekim Cuma günü otobüsle Gümülcine’ye gitti. 10 Ekim Cumartesi günü Panthrakikos’un stadında oynanan maçı 1-0 kazanan Galatasaray'a Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlığı büyük sevgi gösterisinde bulundu. 

Milli takımlar nedeniyle lige verilen arayı değerlendirerek,  Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panthrakikos ile hazırlık maçı yapmak üzere Galatasaray'ın Gümülcine'ye gidişinid eğerldniren teknik direktör  HAMZA HAMZAOĞLU akrabalarını ziyaret etti. 
 
Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Yunanistan'da Türklerin yaşadığı  sıkıntılardan dolayı 7 yaşındayken ailesiyle Meriç Nehri'ni sandalla geçip,  Türkiye'ye gelen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, halen  Gümülcine'de Susurköy'de yaşayan akrabalarını ziyaret etti. Gezdiği yerlerde akrabaları ve köylüler tarafından ilgiyle karşılanan  Hamzaoğlu göserilen ilgiden duygulandı.
 
Milliyet Gazetesindeki fotoğraflı ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.