alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan ikiz kardeşler  Dr. NECDET DOĞAN ve Dr. NEJAT DOĞAN Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı, Dr. NİLS  SCHMİD önderliğinde gerçekleşen  Ekonomi Heyeti Türkiye Gezisi delegasyon ekibine katılımcı olarak iştirak etti.

Geçen yıl Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren ve bir dizi görüşmelerde bulunan Baden-Württemberg Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Dr. NİLS SCHMİD, bu yıl da 29 Eylül ila 3 Ekim 2015 tarihleri arasında bir dizi temaslarda bulunmak üzere  Türkiye’ye geldi.  Eyalet Başbakan Yardımcısnın  Ankara ve İstanbul’u kapsayan ziyaretine, iş ve bilim adamları ile gazetecilerden oluşan bir heyet eşlik etti.

Post Gazetesinde yayınlanan ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Görüşmelerde, özellikle, ‘endüstri çevre teknolojileri, enerji teknolojisi ve özellikle Pho-voltaik yenilenebilir enerji konuları’ üzerinde görüş alışverişi yapmayı ve işbirliği imkanlarınını araştıran Almanya heyeti 2 Ekim 2015 Cuma günü gerçekleşen Ankara temsları sırasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV'ı  da ziyaret ederek, yöneticilerle görüştü. 

Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı NİLS  SCHMİD,  Türkiye-Almanya ilişkilerinde Baden-Württemberg'in rolünün çok bilinmediğini ifade eden Schmid, bölgede yarım milyonu aşan bir Türk nüfusunun yaşadığını belirterek,  "Türkiye ile Baden-Württemberg arasındaki ilişkileri daha da derinleştirmek istediklerini  söyledi.

Türkiye'deki ziyareti çerçevesinde ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji alanında görüşmeler yaptığını belirten SCHMİD, çevre teknolojileri alanında iki ülke ekonomisine fayda sağlayabilecek işbirliği alanlarını incelediklerini ifade etti. 

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü UNHCR Ankara Temsilciliğinde yapılan toplantıda, Baden-Württemberg eyaleti tarafından desteklenecek Suriyeli çocukların eğitim görecekleri okul projesinin ayrınıtıları  görüşüldü. Eyalet Başbakan Yardımcısı  Dr. NİLS SCHMİD ve  Almanya'nın Ankara Büyükelçisi MARTİN ERDMANN 'da toplantıya katıldı.

alt

11. TKG üyeleri Dr. NECDET DOĞAN ve  Dr. NEJAT DOĞAN Ankara'da bulundukları 2 Ekim 2015 Cuma akşamı Federal Almanya Büyükelçiliği'nin düzenlediği Almanya'nın Birlik Günü resepsiyonuna da katıldı.

Almanya'nın yeniden birleşmesinin 25. yıl dönümünün kutlamak amacıyla Büyükelçilik bahçesinde Almanya'nın Birliği  için bir davet düzenlendi.  

Kon Haber internet sitesidne yayınlanan Almanya'nın Birliği kutlaması  haberinin ayrıntılaraına  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır. 

11. TKG üyesi Dr. NECDET DOĞAN  otomotiv yedek parça, plastik enjeksiyon parçaları üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca  enerji sektörü ve nano teknoloji alanında  proje geliştirme faaliyeti bulunmaktadır. Uluslararası Türk Ticaret Merkezi (ITBC)  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.