alt

TOBB tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan KADRİYE ALİMANOVA (arka sırada, sağda) babaocağı olan Borino beldesine düzenlenen  halı saha ve camii açılış töreninde gönüllü olarak sunuculuk görevini üstlendi.

Borino Bulgaristan'ın güneyinde Smolayn  şehrine bağlı Rodop dağlarında 1140 m. yükseklikte  kurulmuş  eski bir Türk köyüdür. Osmanlı ardılı Türkler halen bu köyde yaşamaktadır.

İnegöl Belediyesi tarafından 2 Ekim 2015 Cuma günü  kardeş şehri olan Borino’da halı saha ve camii açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine İnegöl Belediye Başkan Vekili  ve beraberindeki heyet katıldı.

alt

Smolayn Milletvekili MUSTAFA KARADAYI (9. TKG üyemiz AHMET KARADAYI'nın kardeşi) , Borino Belediye Başkanı OKTAY ALİYEV  ve Belediye Yetkilileri, Kırcaali, Smolayn,  Blagoevgrad ve Pazarcık müftüleri de açılış törenine katıldı.

İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan halı sahanın açılışının ardından AB Fonlarından alınan desteklerle yeniden inşa edilen 1475 tarihli Reşadiye Camiinin yeniden ibadete açılış töreni gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyesinin web sayfasında yayınlanan açılış töreni haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Açılış töreni programında Borino Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra İnegöl Belediyesi’nin katkılarıyla sahne alan TRT Ses Sanatçısı Rüstem Avcı Borino halkı için Türk Halk Müziği türküleri seslendirdi

alt

13. TKG üyesi  KADRİE OSMANOVA ALİMANOVA,  baskı beton ve endüstriyel beton uygulaması, ısı izolasyonu, çevre düzenlemesi ve peyzaj işleri yapan aile şirketinde yöneticidir. Ayrıca Sofya'da düzenlenen  Türkçe kurslarında öğretmenlik yapmaktadır. 

KADRİYE ALİMANOVA'nın kurucuları arasında buunduğu  Yabancı Dil Merkezi  kısa süre içinde Sofya'da İngilizce Türkçe ve Bulgarca dillerinde eğitİm vermeye başayacaktır.

Yatırımcı olarak eğitim sektörüne adım atan 13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA  arkadaşımızı  kutluyor, başarılar diliyoruz.