alt

TOBB tarafından düznelenen Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan üyeler, ekonomiye katkıda bulunan tüm  çevrelerin, sektör temsilcilerinin, işadamlarının, esnaf örgütlerinin katılımıyla Başbakanlık  tarafından düzenlenen "Afganistan'ın Geleceğinin Yeniden Planlanması  ve Yapılandırılması" toplantısına katılarak, görüş ve önerilerini paylaştılar.

14. TKG programı katılımcısı MOHAMMAD DAUOD QAYUMİ   (sol başta)  inşaat, mekanik, elektrik ısı yalıtımı ve cephe giydirme alanlarında taahhüt işleri yapan şirket sahibidir. Aydın Afganistan Kültür Derneği Başkan Yardımcısıdır.

8. TKG üyesi FARİDUN İLHAM AMANULLAH (sağ başta) Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya başlayınca altyapı inşaat şirketini kardeşlerine devretmiştir.

Başbakanlık tarafından  iş çevrelerinin katılımıyla 31 Ağustos 2015 tarihinde düzenlenen toplantıda; ekonomik alanda faaliyet gösteren girişimciler, sektör temsilcileri, kanaat önderleri, kamu yöneticileri biraraya gelerek, ABD'nin geri çekilmesinden sonra  ülkenin geleceğinin ve yeniden yapılandırılmanın koşulları hakkında bilgi aldılar ve görüşlerini paylaştılar.  Afganistan TKG üyeleri bu hayati konunun üst düzeyde ele alınmasını ve   acil olarak gündeme getirilmesini memnuniyetle karşıladılar.

alt

16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'ın başkenti Kabil'den katılan MOHAMMAD HASHİM JURAQOL (BAYQARA) (sol başta)  lojistik hizmetleri ve inşaat malzemeleri ticareti yapan şirket sahibidir. Aydın Afganistan Kültür Derneği üyesidir. 

alt

17. TKG üyesi MOHD MUSTAFA ELMİ programa katıldığı sırada, Afganistan’da, Birleşik Arap Emirliklerinde  ve ABD’de ofisleri olan ve ithalat,  tedarik  ve genel ticaret alanlarında  faaliyet gösteren United Capital Investments Group şirketinin Afganistan- Kabil Ofisinin üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktaydı. Siyasetle yakından ilgilenen MUSTAFA ELMİ  Hükümet çevreleri ile yakın çalışmaktadır.