alt

Kırgızistan Ekonomi Bakanlığı,  başarılı çalışmaları ve yapmış olduğu yatırımlar nedeniyle 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'yu (solda) kutlayarak bir  "Teşekkür Belgesi" verdi.


TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'da katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. 

Manas Destanının önemli bölümlerinin günümüz Türkçesine çevrilmesini bizzat yapan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, projenin tamamına sponsor olmuş, tüm harcamaları üstelenerek, Manas'ın Rusça ve İngilizce çevrilerini de hazırlatmıştır.  Çeviriler tamamlanınca  Destanda yeralan deyişlerin aktardığı öykülerin çizimlerini yaptırmış ve Manas Detsanı'nın resimli ve üç dil birarada  kitap olarak basılmasını sağlamıştır.

TKG web sayfasında yayınlanmakta olan Manas Destanı kitabının  Amkara'daki tanıtım töreni haberine bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür. 

alt

Kırgızistan Ekonomi Bakanlığı tarafından 21 Eylül 2015 Cuma günü düzenlenen ödül törenine ait farklı fotoğraflara  ulaşmak için 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edlmesi önerilmektedir. 

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, üniverise öğrenimini Ankara'da yapmıştır.  TÖMER Türkçe Öğrenim merkezinde bir yıllık Türk Dili eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitesinde Felsefe okumuş, ardından Siyasal Bilgiler Fakültesinde yüksek lisans yapmışır.