alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC'den katılan RAMAZAN GÜNDOĞDU (solda),  Güney Kıbrıs Rum kesiminde faaliyette bulunan tersane şirketi ile işbirliği  anlaşması imzaladı.

   alt

6. TKG üyesi RAMAZAN GÜNDOĞDU (solda),  Güney Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Limasol şehrinde tersanecilik sektöründe  faaliyet gösteren Fama Grup Ltd. şirketi ile teknelerin bakım ve onarımı konusunda işbirliği anlaşmasına imza atmaktan gurur duyduğunu belirterek, "bu adımın iki toplum arasındaki siyasi ilişkilere de olumlu bir etkisinin olmasını ve çözüm sürecinde liderlerin önünü açacak  bir başlangıç olmasını" diledi. 

alt

6. TKG üyesi RAMAZAN GÜNDOĞDU  Kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa kentinde bulunan Shipyard Famagusta tersanesinin sahibidir.

İşbirliği Anlaşması kapsamında bundan sonra Türkiye bandıralı gemilerin bakım onarımları Limasol'de yapılırken, Rum ve uluslararası bandıralı gemilerin bakım ve onarımları da Mağusa'da Ramazan GÜNDOĞDU'ya ait Shipyard Tersanesinde yapılabilecek.

Yaklaşık on yıl süren görüşmelerde taraflar olumlu sonuca ulaşarak,  11 Eylül 2015 Perşembe günü  KKTC'de İşbiriği Anlaşması imzalanmış ve yerel basın bu olumlu haberi manşetlere taşımıştır.

alt

İşbirliği Anlaşması haberi Türkiye'de Milliyet Gazetesi ve Haber Türk Gazatesi tarafından duyuruldu. KKTC'de ise Hhavadis,  Cyprus Today, Yenidüzen gazeteleri ile BRT televizyonu anlaşa haberini yayınladı.

Güney Kıbrıs'ta ise Cyprus Mail, Cyprus Today anlaşmayı geniş haber yaptılar.

Kuzey ve Güney'in İki tersane firması arasındaki anlaşmanın olumlu yankıları kapsamında Kuzey kıbıs ve Güney Kıbrıs Ticaret Odaları başkanları da gazetelerle görüşlerini paylaştılar.   

 alt

Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı web sayfasında yayınlanan RAMAZAN GÜNDOĞDU ile tersane işetmeciliği üzerine yapılan söyleşiye bu linkten ulaşmak mümkündür. 

6. TKG üyesi ve TKG Ailesi Sözcüsü değerli arkadaşımız RAMAZAN GÜNDOĞDU'yu kutluyor, bu anlaşmanın iki toplum arasında benzer işbirliklerinin kurulmasına vesile olmasını diliyoruz. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na KKTC'den katılan RAMAZAN GÜNDOĞDU, Gazi Mağusa'da  tersane şletmektedir. Ayrıca  Girne'deki yat limanı, Delta Marina'nın sahibidir. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili ve Kıbrıs Türk  Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.