18. TKG programına katılan konuk girişimciler 1 Mayıs 2015 Cuma günü, Almanya'dan SALİH TAŞDİREK (ortada) başkanlığında  hayet olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler heyeti tören başlangıcında ANITKABİR avlusunda "Türkçe Konuşan Girişimciler" kurdelesi taşıyan çelenk ile toplandılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında 30 Nisan-12 Mayıs 2015 2 tarihleri rasında ülkemizde bulunan konuklar, 1 Mayıs 2015 Cuma  günü, "Türkçe Konuşan Girişimciler" yazısı taşıyan çelenk ile Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulundu.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan heyet üyeleri Anıtkabir ziyaretinde duygulu anlar yaşadılar.

ANITKABİR Komutanlığı tarafından  hazırlanan ve konukları isimlerinin yer aldıgı "Ziyaret Sertifikası"  heyet üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

ANITKABİR ziyareti kapsamında rehber eşliginde Anıtkabir  Müzesi ziyareti gerçekleştirldi. Konuklar müzedeki interaktif  düzenlemeler ive 3 boyutlu sergilemeleri beğeniyle izledi.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırım temsilcisi olarak katılan  AIDER SAPAIEV (sol başta),  ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA (sağdan 2.) ve  EROL VELİİEV (sağ başta) ile  Rusya Federasyonu Çuvaşistan Cumhuriyeti temsilcisi RUSTAM ZAKHADİNOV  (soldan 2.) Anıtkabir Müzesindeki Rus resamlar tarafındna yapılan portreleri ilgiyle inceeldiler.

Ukrayna temsilcisi TİNA Tİ (NATALIIA TYMKOVSKA) tarafından hazırlanan, 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına ait tüm etkinliklerin fotoğraflarının yer aldığı Özel Albüm'e ulaşmak için TKG facebook sayfasının linkinin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

18. TKG programına Almanya'nın  Frankfurt kentinden katılan Heyet Başkanı SALİH TAŞDİREK  (solda, kürsüde ) Anıtkabir Şeref Defteri'ne tüm katılımcılar adına bağlılık, sevgi ve saygı içerikli bir mesaj yazdı.  Saygı mesajının sonuna katılımcıların geldikleri ülkelerin isimlerini  harf sırasına göre ekledi.

Resmi törenin ardından, konuklar  müze mağazasındaki hatıra eşyalara yogun ilgi gösteren konuklar, ülkelerine götürmek üzerer rozet, kitap, belgesel içerikli DVD vb çeşitli hediyelik eşyalar satın aldılar.

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstlenen SALİH TAŞDİREK, akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır. Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.