alt

KKTC Genç Müteşebbisler (JCI Kuzey Kıbrıs) Derneği,  Genç Profesyoneller Platformu  ve Genç İşadamları Derneği (GİAD) yöneticileri bir araya gelerek bir platform oluşturdular ve KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı SUNAT ALTUN'u ziyaret ederek ülke ekonomisini geliştirecek önerilerini sundular.

14. TKG üyesi ALİ ÇALUDA (sol başta)  ve arkadaşları KKTC ekonomisinin içinde bulunduğu sorunların aşılması için yeni projeler hazırlnamasını önerdiler. 

KKTC  Ekonomi, Sanayi ve  Ticaret Bakanı, platform yöneticileri ile yaptığı görüşmede;  ülkede ekonomi kapasitesinin artırılmasının ancak üretim alanlarının genişlemesiyle mümkün olacağını, bu gelişmenin de talep artışıyla sağlanabileceğini belirtti ve talep artışını sağlamak için de mutlaka yeni dış pazarlar yaratılması ve Güney Kıbrıs ile ticaretin geliştirilmesinin gerektiğini vurguladı.

alt

KKTC Genç Girimciler platformu yönetricilerinin Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı (soldan 2)  ile yaptıkları görüşmeye katılan 18. TKG üyesi GİZEM ÇELİKER (sağdan3.) ve arkadaşları  dernek üyelerinin beklentilerini ileerek,  KKTC’de yapılabilecek yatırımları hakkında  görüş alışverişinde bulundular. 

Haberal Kıbrıslı internet gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Kıbrıs Türk Genç İşadamları Derneği (GİAD), KKTC Genç Müteşebbisler (JCI Kuzey Kıbrıs) Derneği, Genç İşadamları Derneği (GİAD) ve Genç Profesyoneller Platformu yöneticileri  biraraya gelerek,  ortak bir ekonomi platformu oluşturdular.

Bazı projeleri ortaklaşa gerçekleştirecek olan bu Ekonomi Platformu; genç yatırımcı ve girişimcilerin birlikte çalışmasını sağlamak ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla hareket etmektedir.

alt

Genç girişimcilerin Bakanla yaptıkları görüşme Yeni Bakış Gazetesinde haber olarak yayınlanmış bulunmaktadır. 

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizi ve İstanbul illerinde düzenelenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC temsilcisi olarak katılan ALİ ÇALUDA (sol başta), katkı maddesi kullanmadan ÖZMELİN markalı limonata ve meyve suyu üretimi ve ticareti yapan Çaluda Gıda Sanayinde üst düzey yöneticidir. Genç İşadamları Derneği üyesidir.

TOBB tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde dzüenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC temsilcisi olarak katılan GİZEM ÇELİKER,  konfeksiyon ürünleri, kadın ve çocuk giyim, beyaz eşya ve züccaciye mağazaları olan şirket sahibidir. Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği eski başkanıdır ve halen Genel Koordinatör olarak görev yapmaktadır.