alt

TOBB tarafından düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan'dan katılan NEDİM AKÇA  (solda) bu yıl da Kocaeli Balkan Gençlik Kampı Projesine katılan  lise öğrencileri ile ilgilenmek üzere rehber/lider görevini üstlendi.

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin  başlattığı ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından maddi kaynak verilerek desteklenen “Kocaeli Balkan Gençlik Kampı 3″ projesi Kocaeli Üniveristesinin işbirliği ile yapılmaktadır.

alt

"Kocaeli Balkan Gençlik Kampı 3" isimli proje kapsamında,  Bulgaristan’dan gelen lise ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerden oluşan 67 kişilik grup 16 Ağustos 2015 Pazar günü rehberleri 12. TKG üysi NEDİM AKÇA'nın (sağdan 2.) eşliğinde Kocaeli'ne ulaşmıştır.

13 gün sürecek olan kampın  proramında; Türkçe, başarı ve şahsiyet eğitimi, tarih vb. sınıf derslerinin yanı sıra meslek seçimi ve kariyer semineri, drama eğitimi ve Kocaeli Üniversitesinin  tanıtımı yer almaktadır.

Konuk öğrenciler, sınıf derslerini Kocaeli Fuarı içindeki Büyükşehir Belediyesi  Sivil Toplum Merkezi’nde yapmaktadır. Gençlik Kampı programında kültürel aktiviteler de  yer almaktadır. Her grup için Kocaeli, Bursa ve İstanbul  gezileri düzenlenmektedir.  

3. Balkan Gençlik kampına katılan öğrenciler için  düzenlenen ilk kültür gezisi İstanbul’a yapıldı. İstanbul Boğazında tekne  turu yapan öğrenciler  çok memnun oldu ve renkli anılar, eğlenceli ortamlar paylaştı.

alt

Balkan gençlik kampına katılan konuk lise öğrencileri  mihmandarları ve ders öğretmenlerinin de katıldığı İstanbul kültür gezisinde Boğaz gezisinin ardından tarihi yarımadayı da  ziyaret etti.

Öğle yemeğinin ardından Sultan Ahmet Camiini,  Topkapı Sarayını ve Gülhane Parkında bulunan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesini gezen öğrenciler İstanbul'u görmekten  ve tarihi eserleri tanımaktan memnun oldular.

3. Kocaeli Balkan Gençlik Kampına Bulgaristan'dan katılan öğrencilerin İstanbul ziyaretine ait farklı fotoğraflara ve renkli karelere ulaşmak için BAL-TÜRK web sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır. 

 

alt

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından   T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın  desteği ile yürütülen Balkan Gençlik Kampı projesinin ilk programı 2013 yılında yaklaşık 320 öğrenci ile gerçekleşmiştir.

“Kocaeli Balkan Gençlik Kampı” projesi  bir yıl aradan sonra  yeniden gündeme gelmiş ve gençlik kampı projesinin ikinci etabı 1-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında  77 öğrencinin katılımı ile yapılmıştır.  

Kocaeli Balkan Gençlik Kampı projesi hakkında detaylı bilgilere ve farklı görüntülere ulaşmak için BAL-TÜRK (Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği) web sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Öğrencilerin istanbul ziyaretine ve  tekne gezisine  katılarak iderlik ve rehberlik görevini sürdüren  NEDİM AKÇA  (soldan 2.)  turizm, tercüme, danışmanlık ve hukuk alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Kırcaali Bölgesel Bulgar Türk İşadamları Derneği üyesidir.