alt

TOBB tarafından düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katıIan YULİYA KUCHMA,  Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğunda Kültür Ataşesi olarak görev yapan eşi ve çocukları ile birlikte 8-9 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen 5. Biga Okçuluk Festivali'ne katıldı.

Çanakkale ilinin Biga ilçesinde bu yıl beşinci kez düzenlenen Biga Sancak Beyi Osmanbey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri'ne  on ülkeden ve Türkiye'deki okçuluk dernekleri ve kuruluşlarından yaklaşık beşyüz sporcu katılmıştır.  

alt

12. TKG üyesi YULİYA KUCHMA'nın eşi OLEKSANDR KUCHMA (sağdan 2.) kızı ve oğlu Biga Okçuluk Turnuvası kapsamında düzenlenen  yarışmalara katıldılar.

Okçuluk Turnuvası iki kategoride yapılmıştır: "Atlı Okçuluk" ve "Yaya Okçuluk". Tamamen geleneksel el yapımı oklar ve yaylarla yapılacak olan turnuvada, modern olimpik yaylar ve teknikler kullanılmakta, geleneksel tarihi okçuluk yaşatılmaktadır.

Biga Kaymakamlığının organize ettiği Biga Sancak Beyi Osman Bey adına düzenlenen Geleneksel Okçuluk Festivali ve Avrupa Atlı Okçuluk Yarışmaları, misafirlere verilen yemek ile başladı. Festival Cumartesi ve Pazar günleri de Biga Çınarköprü Köyü mevkiinde Granikos Savaşlarının yapıldığı alandaki çeşitli kategorilerdeki müsabakalarla devam etti.

Daha sonra atlı gösteriler, okçuluk gösterileri, Granikos Savaşının canlandırması, ödül töreni ve keşkek ikramının ardından bu yıl ki Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası ve Biga Sancakbeyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Festivali sona erdi.

5. Biga Okçuluk Festivali hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için Okçuluk Vakfının web sayfasına ait olan  bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Yerli ve yabancı yaklaşık 500 sporcunun yer aldığı müsabakaları, Bigalı ve çevreden gelen binlerce izleyici tarafından takip edildi. Misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken, Biga’nın şöhretli ürün ve sanatları da sergilendi. Ukrayna Kazakları'nın sunduğu atlı gösteriler de büyük ilgi gördü.

Çanakkale ve Biga protokolünün yanı sıra ünlü sanatçılardan Cüneyt Arkın, Cemal Hünal ve Serdar Kılıç’ta festivale katıldılar.

alt

12. TKG üyesi YULİYA KUCHMA'nın 5. Biga Okçuluk Festivali ile ilgili izlenimlerini paylaşıyoruz:  

8-9 Ağustos 2015 tarihlerinde Çanakkale ilinin Biga ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Biga Okçuluk Müsabakasına katıldık. Her yıl yer alan bu yarışma Atlı Okçuluk Yarışmasıdır. Ailece katıldık yine Oleksandr, Oleksiy ve Angelina. Birinci gün yoğun olarak yarışmalar yapıldı. ikinci gün ise diğişik ülkelerden gelen katılımcılar değişik gösteriler yaptılar. Çok güzel atlı gösteriler yapıldı.  Hem yarışmaya hem de gösterilere katılanlardan birisi "Issız Adam" filminin baş rol ouyucusu  Cemal Hünal idi.  Festivalde gösterilerde ve  yarışlarda koşan atlar Ceal Hünal'in de ortağı olduğu istanbul'daki at çiftlğinden getirilmişti."

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul illerinde düzenlenen 12.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'dan katılan YULİYA KUCHMA  hukuki danışmanlık, muhasebe, tercüme, dil kursu ve  konaklama hizmetleri veren şirket sahibidir.