alt

Ukrayna'dan 12. TKG üyesi YULİYA KUCHMA'nın (soldan 2.) eşi ve çocukları  Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesinde  düzenlenen 4. Gümüşyay Okçuluk Festivali'ne katılarak, ülke  takımları yarışmalarında ikinciliği kazandılar.  

Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği,  Kaymakamlık ve  Belediye  tarafından düzenlenen festival 24 - 26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Dedekorkut  Parkında  yapıldı.  

4.Gümüşyay Okçuluk FestivalineTürkiye, Almanya, Bulgaristan, Fransa, İran, Macaristan, Malezya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan 437 okçu katıldı. Festival renkli ve neşeli bir şenlik ortamında gerçekleşti.

Radikal Gazetesinde yeralan fotoğraflı festival haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışlara on ülke, otuzaltı dernek  adına katılan dörtyüzotuzyedi yarışmacı iki gün boyunca çeşitli yarışlarda ve  gösterilerde performans sergilediler.

Festivalin İlk günü kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşünün ardından yarışmalar başladı. 25 temmuz 2015 Cumartesi günü bireysel ve takım yarışmaları yapıldı. Pazar günü ise ülke gösterileri düzenlendi.

4. Uluslararası Gümüşhacıköy Gümüşyay Gelenksel  Okçuluk Festivali hakkında ayırntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

12. TKG üyesi  YULİYA KUCHMA'nın eşi OLEKSANDR KUCHMA  (soldan 4.)  ve kızı ANGELİNA KUCHMA  (soldan 4.)  Ukrayna grubu adına yarışmalara katıldılar ve takımlaraını ikinci olmasına katkı sağladılar. .

YULİYA KUCHMA'nın eşi OLEKSANDR KUCHMA  4 yıldan buyana  Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Kültür Ataşesi olarak görev yapmaktadır.  12. TKG programın ardından İstanbul'a taşınan aile  2015 sonunda Ukrayna'ya dönüş hazırlıklarıa başlamış bulunmaktadır.  

Gümüşyay Okçukuk Festivali'ne katılabilmek için yarışmacılarıın geneksel giysiler içinde olmasının zorunlu olması üç gün süren festivalde çok renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Türkiye Kültür Portalında yayınlanan festival haberine bu inkten ulaşmak mümkündür.  

Osmanlı İmparatorluğunun önemli merkezlerinden biri olan Amasya yay ve ok üstatlarının da merkezi olmuştur. Gümüşyay Okçuluk Festivali ile geleneklerin yaşatılması ve Amasya bölgesinin ve kültürünün tanıtıılması hedeflenmektedir.

alt

12. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı YULİYA KUCHMA'nın eşi, kızı ve oğlunun da yer aldığı Ukrayna takımı  4. Uluslararası Gümüşhacıköy Gümüşyay  Geleneksel Okçuluk Festivalinde  ülkeler takım yarışlmasında ikincilik ödülünü kazadı. 

Ülke yarışmalarında Türkiye birinci, Ukrayna ikinci, Macaristan ise üçüncü sırada yer adı. Ödül töreninin ardından atlı okçuluk gösterileri ve at yarışları düzenlendi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul illerinde düzenlenen 12. TKG programı üyesi YULİYA KUCHMA  (sağ başta) hukuki danışmanlık, muhasebe, tercüme, dil kursu ve  konaklama hizmetleri veren şirket sahibidir. 

Konhaber internet sitesinde yayınlanan festival haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.