alt

Kırgızistan'dan 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU  (solda) İstanbul'un Topkapı semtinde bulunan "Türk Dünyası Kültür Mahallesi"ne yerleştirilmek üzere  2.5 m yükseklikte bronzdan   MANAS Heykeli yaptırıyor.

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'da katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. 

alt

 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Kırgız iş adamı TEMİRLAN SARLYKBEK UULU tarafından yaptırılmakta olan 2,5 metre boyundaki MANAS Heykeli yakın bir gelecekte "Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde yerleştirilerek ziyaretçilere  sergilenecektir. 

Konuyla ilgili  olarak,   TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'be bağlı  Kültür A.Ş.Genel Müdürü NEVZAT KÜTÜK29 Temmuz 2015 Çarşamba günü ziyaret ederek, MANAS Heykeli ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'da katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (solda), Kültür A.Ş.Genel Müdürü'ne Türkçe çevirisini yaparak, yayınlanmasını sağladığı MANAS Destanı kitabı ile İstanbul'un Topkapı semtindeki  Türk Dünyası Kültür Mahallesine yerleştirilecek MANAS Heykelinin bronzdan yapılmış küçük örneğini hediye etti.

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü NEVZAT KÜTÜK (sağda), Kırgız işdamına teşekkür ederek.Türk Dünyası Kültür Mahallesi'de ortak değerimiz olan, Manas heykelinin yakışacağını ve ifade etti.