alt

KKTC'den 5.TKG programı üyesi AHMET HASTÜRK (solda) ve 6. TKG programı katılımcısı RAMAZAN GÜNDOĞDU (sağda) KKTC-Konya Ekonomi Çalıştayı nedeniyle Konya'da bulundukları sırada Konya Ticaret Borsası'nı  ziyaret ederek, Borsa yöneticilerinden bilgi aldı ve işbirliği olanaklarını araştııdı.

Mevlana Kalkınma  Ajansı ve MÜSİAD Konya Şubesi işbirliğiyle  düzenlenen Konya-KKTC İşbirliği Çalıştayı'nda KKTC ve Konya’nın ekonomik işbirliğini artırmaya yönelik yeni çalışmaların yürütülmesi ve bu doğrultuda projeler üretilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Haberler Com Sitesinde yayınlanan çalıştay haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Katılımcılar  ekonomi çalıştayının KKKTC ile Konya arasında yeni ticaret alanlarının oluşturulması, karşılıklı ticaretin, ihracatın ve yatırımların artması açısından önemli bir adım olduğunu belirtitiler.

Mevlana Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi'nin nın web sayfasında KKTC-Konya İşbirliği Çalıştayına ait farklı fotoğraflar yayınlanmaktadır.  

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan fotoğralı çalıştay  haberine bu linkten ulaşamak mümkündür.

alt

6 Ağustsos 2015 Perşembe günü Konya'nın  Meram bölgesinde bulunan  Kızılören Kuruçeşme Kervansarayı'nda düzenlenen KKTC-Konya Ekonomi Çalıştayı yeni işbirlikleri kurulmasını sağladı.

alt

Ekonomi çalıştayına katılan KKTC TKG grubunu üç üyesi 15. TKG üyesi METİN ŞADİ (arka sırada, sağ başta), 5. TKG üyesi AHMET HASTÜRK (arka sırada  sağdan 2.) ve 6. TKG üyesi RAMAZAN GÜNDOĞDU (arka sırada soldan 2.)  toplantıda  görüşlerini paylaşarak çalıştayaın verimli geçmesine katkı sağladılar. 

6 Ağustsos 2015 Perşembe günü Kızılören Kuruçeşme Kervansarayı'nda düzenlenen KKTC-Konya Ekonomi Çalıştayı yeni işbirlikleri kurulmasını sağladı.

KKTC-Konya Ekonomi Çalıştayı'nda Mevlana Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından "Konya’da Yatırım Ortamı ve K.K.T.C.- Konya Ekonomik İlişkileri" konulu sunum yapıldı.

Mevlana Yatırırm Ajansı'nın  web sayfasında yayınlanan çalıştay haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

MÜSİAD Konya Şubesi'nin web sayfasında yayınlanan ekonomi çalıştayının ayrıntılı haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

TOBB tarafında düzenlenen  6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC temsilcisi olarak katılan RAMAZAN GÜNDOĞDU (sol başta) Konya Ticaret Borsası ziyareti sırasında Borsa İşlem Salonu'nunda alım ve  satımların elekronik ortamda gerçekleşme  hakkında Borsa yöneticilerinden ayrıntılı bilgi aldı. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişmciler programına KKTC temsilcisi olarak katılan AHMET HASTÜRK (soldan 2. ayakta) çalıştay'a yaptığı konuşmada  tarım sektöründe işbirliği yapılmasının ve Konya 'nı başrılı tecrübeerinin KKTC ile paylaşılmasının önemini vurguladı.

MÜSİAD Konya Şubesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTCEkonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun'un katılımlarıyla KKTC-Konya Ekonomi Çalıştayı düzenledi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin web sayfasında yayınlanan fotoğraflı çalıştay haberine ulaşmak  için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

lalt

5. TKG üyesi AHMET HASTÜRK (sol başta)  paylaştığı önerileri ve değerlendirmeleri ile KKTC-Konya Ekonomi çalıştayına etkin katılım ve katkı sağladı.

BRT televizyonuna açıklamada bulunan KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı SUNAT ALTUN,  Çalıştay'da Konya ile KKTC arasında direk uçak seferlerinin başlatılması, tarım-hayvancılık projeleri geliştirilmesi ve Konya-KKTC İş Konseyi kurulması konularında kararlar alındığını belirtti.

BRT Televiyonunun haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu'nun yaptığı çalıştaya MÜSİAD ve Kuzey Kıbrıs'tan gelen çok sayıda katılımcının yanı sıra,Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi OdasıKonya Ticaret Borsası, DSYB yetkilileri ve MEVKA da iştirak etti.

Çalıştay, MÜSİAD Konya Şubesi ev sahipliğinde KızılörenKuruçeşme Kervansarayı'nda gerçekleştirildi.

Son Gündem Gazetesinde yayınlanan hediye takdim töreni fotoğraflarına ve Çalıştay haberine bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

Vizyon Anadolu internet gazetesinde yayınlanan çalıştay haberine bu inkten ulaşmak mümkündür.