alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. TKG programına Afganistan'dan katılan MUHİBULLAH VAHAB, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te  tavuk yetiştirme ve tavuk eti üretim  tesisi kurarak, yeni bir sektöre daha adım atmış oldu.

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan MUHİBULLAH VAHAB, aslen Özbek asıllı olup, başkent Kabil'de yaşamaktadır ve Kefayet Grup şirketinin sahibidir. İstanbul Üniversitesi mezunudur. Enerji, inşaat, beyaz eşya, otelcilik sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Marketler zinciri sahibidir, ELF madeni  yağlarının Afganistan  genel bayisidir. Taşımacılık sektöründe de iş yapmaktadır. Afganistan Türkiye  İş Konseyi üyesidir.

alt

Yeni kurduğu  tavuk yetiştirme ve tavuk eti üretim tesisini sık sık ziyaret eden  6. TKG üyesi MUHİBULLAH VAHAB'ın ELF madeni yağlar ürünleri temsilciliğinin açılış törenine ait haberi  okumak için TKG web sayfasının bu linkinin tıklanması yeterli olacaktır.

Afganistan, Özbekistan ve komşu ülkelerde beyaz et talebi son yıllarda çok arttığı için MUHİBULLAH VAHAB'ın bu yeni işinin başarılı olması ve kısa sürede  büyümesi beklenmektedir.  

alt

6. TKG üyesi MUHİBULLAH VAHAB'a  yeni işinde de  başarılı olacağına inanaıyoruz. Özbekistan'ın başkenti Taşkent yakınlarında modern sistemle inşa edilen tavuk yetiştirme istasyonu ve tavuk eti işleme tesisinin bölgeye örnek olmasını diliyoruz.