alt

Yunanistan Batı Trakya'dan İskeçe şehrinden  15. TKG üyesi (IMPRAIM IMPRAIMKO) İBRAHİM İBRAİMKO  (sağda) ailesi ile birlikte bir akraba düğününe katılmak üzere için 8-9 Ağustos 2015 tarihinde İstanbul'a geldi.

 Oğlu ile Ortaköy Meydanını ziyaret eden değerli arkadaşımıza İstanbul'da renkli ve neşeli günler diliyoruz.

TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Yunanistan Batı Trakya' bölgesinden katılan IMPRAIM IMPRAIMKO,  tekstil makineleri, kumaş boyama makineleri ve halı sektöründe ticaret yapan, ayrıca sebze,  meyve  ticareti ile uğraşan şirket sahibidir. İskeçe Türk Birliği ve  İskeçe Ticaret Odası üyesidir. 

15. TKG üyesi İBRAHİM İBRAİMKO,  18 Mayıs 2014  Pazar günü Yunanistan'da yapılan yerel seçimlerde, İskeçe ili Mustafcova beldesinde Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Bu konuda web sayfamızda yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

İBRAHİM İBRAİMKO'nun İstanbul izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için  arkadaşımızın facebook sayfasının  ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan katılan AYDUVAN SAİDOV (solda) 6-9 Ağustos 2015 tarihlerinde kızı Derya Saidov ile  birlikte İstanbul'u ziyaret etti.

İstanbul'a bir tur şirketi aracılığıyla otobüsle gelen baba-kız Laleli semtindeki oteller bölgesinde konaklayarak istanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 

11. TKG üyesi AYDUVAN SAİDOV, havuz, spa sektörüne yönelik projelendirme, yapım ve bakım hizmetleri veren şirket sahibidir.

Bir Türk şirketi tarafından Bulgaristan'ın kayak merkezinde gerçekleştirilen otel projeinde;  spa merkezi, aqua park ile açık ve kapalı yüzme havuzlarının inşaatlarını tamamlayan AYDUVAN SAİDOV, 9. sınıfa geçen kızı Derya'ya  İstanbul'u tanıtırken dinlenmiş oldu.  

11. TKG üyesi AYDUVAN SAİDOV'un üstlenmiş olduğu havuz ve spa inşaatları konusunda  TKG web sayfasında yayınlanan habere erişim için bu linkin tıklanması yeterli olacakltır. 

AYDUVAN SAİDOV'un İstanbul ziyaretine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan EDİS EMRE, eşi ve çocukları ile birlikte 21 Ağustos 2015 Cuma günü İstanbul'a gelerek yakınları ile buluştu. Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan  EDİS EMRE  İstanbul'u sık sık ziyaret etmektedir.   

18. TKG üyesi  EDİS EMRE, ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan şirketin sahibidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD (Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu üyesi ve DTİK Bölge Temsilcisidir. 2014 yılında, Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca "Yılın İşvereni" seçilmiştir.

EDİS EMRE'nin  Haziran ve Ağustos aylarındki İstanbul ziyaretlerine ait  farklı fotoğrafalara ulaşmak için arkadaşımızn facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan  katIılan ERİNDA ZHUPANİ (solda) İzmir -Çeşme tatili öncesinde,  15Ağutos 2015 Cumartesi günü İstanbul'da buluştuğu arkadaşı ile Büyükada'yı ziyaret ederek, farklı bir ortamda renki bir gün geçirdi. 

10. TKG programına katıldığı sırada T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan bulunan Ekonomi Müşavirliğinde yerel uzman olarak çalışmakta olan ERİNDA ZHUPANİ Arnavutluk Türkiye Ticaret ve Sanayi Odasından gelen  teklifi kabul ederek, ATTSO'da koordinatör olarak yeni görevine başlamıştır.

ERİNDA ZHUPANİ'nin Büyükada gezisine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

17. TKG programına Makedonya'nın başkenti Üsküp' ten katılan TANER DEMİRCİ, arkadaşları ve yakınlarıyla  12 Ağustos 2015 Çarşamba günü bir günlü ziyaret içi geldiği İstanbul'da,  Kadıköy  çarşısındaki  Rakı&Balık Lokantasında neşeli bir İstanbul akşamı paylaştı. 

18. TKG üyesi TANER DEMİRCİ  T.C. Üsküp Tivaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Rusya Federasyonu'na bağlı TATARİSTAN  Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'dan katılan YULİYA STRUNENKOVA turizm ve konaklama hizmetleri sektöründe çalışmaktadır.

Programdan sonra bir süre İstanbul'da turizm firmasında görev yapan YULİYA STRUNENKOVA, Kazan'a dönerek,  aile işletmesi hostelin devir işlemlerini tamamlamış ve 21 Temmuz 2015 tarihinde yeniden İstanbul'a gelerek çalışmaya başlamıştır. Değerli arkadaşımıza İstanbul'da kurduğu yeni yaşamında başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. 

YULİYA STUNENKOVA'nın İstanbul izlenimlerine ait renkli görüntülere arkadaşımızın facebook sayfasının linki ziyarete edilerek ulaşmak mümkündür.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya'nın  Nurnberg şehrinden katılan ve yaşlı ve hasta Almanların kalabileceği rehabiitasyon merkezlerini incelemek üzere Türkiye'ye gelen JALE YILMAZER (solda) 9 Ağustos 2015 Pazar günü arkadaşlaraıyla İstanbul'un Üsküdar  semtindeki Dilruba restoranda özlediği Türk yemeklerini tatma fırsatı buldu.

17. TKG üyesi JALE YILMAZER'in Macaristan, Türkiye ve Vietnam Üniversite ve Yüksek Okulları ile işbirliği koordinatörü olarak görev yaptığı Alman Elit Akademisi (Deutsche Elite Akademia) Almanya'da ihtiyaç duyulan yaşlı bakım teknikerlerinin istihdamına aracılık etmektedir.

alt

Kırım Özerk Cumhuriyeti temsilcisi olarak  18. TKG programıa kataılan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA,  1-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında Türkiye'ye geldi.

Ankara'da Bilkent Otelde 1-2 Ağustos 2015 tarihlerinde  düzenlenen "Dünya Kırım Tatarları Kurultayı"nın ardından İstanbul'a giden ve yakınlarının yanında konaklayan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA,  tarihi ve turistik yerleri gezerken, Eyüp Sultan Camiisni ve Piyer Loti Tepesi'ni de ziyaret etti. 

ELVİNA SHAEYHİSLYAMOVA'nın İstanbul tatiline ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının linkini tıklamak yeterli olacaktır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırım temsilcisi olarak katılan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 14. TKG üyesi  ASLAN ÖMER KIRIMLI tarafından kurulmuş olan ve danışmanlık hizmetleri veren şirkette yönetici olarak görev yapmaktadır.