alt

17. TKG üyesi JALE YILMAZER  (sol başta) 8 Ağustos 2015 Cumartesi günü Almanya'dan bir ekip ile birlikte Afyokarahisar'da bulunan  İKBAL Termal Oteli'nin yönetcileri ile toplantı yaparak,  Almanya  ve Türkiye arasında yaşlı bakım sektöründe işbirliği  koşullarını görüştü.

17. TKG üyesi JALE YILMAZER yaşlı bakım ve rehabilitasyonu konularında hizmet verem  Deutsche Elite Akademie'da bir süredir  koordinatör olarak görev yapmaktadır.

Jale YILMAZER ve   Deutsche Elite Akademia adıa görev yapan Alman doktorlardan oluşan grup önce İstanbul'da  MEVA  Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Antalya'da bulunan AYKA VİTAL Sağlıklı yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek yöneticilerle Almanya'dan gelecek yaşlıların rehabiitasyonu için bu merkezlerin kullanılması  için birlikte çalışmanın ön koşullarını inceledi.  Daha sonra  Afyonkarahisar'a giden ekip, İKBAL Termal Oteli'nin rehabilitasyon çalışmaları koşullarınını  yerinde inceledi. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın  Nurnberg şehrinden katılan JALE YILMAZER (ortada, yarı kamu banka/Finans Kurumunda bölge yöneticisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca güneş enerjisinden elektrik üretimi sektöründe ve yatırım konularında proje geliştiren ve finansman sağlayan iki ayrı şirketin sahibidir. 

17. TKG üyesi JALE YILMAZER'in Macaristan, Türkiye ve Vietnam Üniversite ve Yüksek Okulları ile işbirliği koordinatörü olarak görev yaptığı Alman Elit Akademisi (Deutsche Elite Akademie) Münih merkezli bir kurumdur ve  ülke çapında faaliyet göstermektedir. Almanya'da ihtiyaç duyulan yaşlı bakım teknikerlerinin istihdamına aracılık etmekte ve Türkiye'den giden hemşire, doktor, sağlık personelinin denklik almlarına  yardımcı olmaktadır. Yaşlı ve hasta bakımı konularaında faaliyet göstermek üzere Antalya ve Ankara'da Elit Akademi bünyesinde  kurulan şirket ve dernekler aracıığıyla sektörde her kesime  ulaşılması hedeflenmektedir.

Çeşitli eğitim yerleri ile uzman seminer ve eğitim programları sunmaktadır. Akademi, tıbbi beslenme ve gastronomi bilimleri, hastane ve sağlık yönetimi, baş hekimler için hastane yönetimi, lisanslı hekimlik için uygulama yönetimi vb. alanlarda üst düzey eğitim vermekle birlikte, geniş bir yelpaze ile öğretim ve araştırma alan ve ağlarında hizmet sunmaktadır.