alt

TOBB tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'dan katılan KARİNA TOLSTYAKOVA (sağda),   bir iş gezisi kapsamında Konyayı  ziyaret etti.

Konya'da sanayi sektörü temsilcileri ile tanıtım toplantıları yapan  Ukraynalı bir firmanın iş görüşmelerinde çevirmen olarak görev yapan KARİNA TOLSTYAKOVA büyük bir dikkatle  çeviri yaparak;  makine parçlarının teknik özellikleri, kullanım ayrıntıları ve fiyatlandırılması konusundaki bilgilerin taraflarca doğru anlaşılması için özen göstermiştir.  

alt

Konya'da bulunduğu sırada Mevlana Müzesi'ni de ziyaret eden 13. TKG üyesi KARİNA TOLSTYAKOVA, hukuk, muhasebe, tercüme hizmetleri ve şirket kuruluş işlemlerinde danışmanlık hizmetleri veren aile şirketinde  yöneticidir. Türk Ukrayna İşadamları Derneği üyesidir.

Yüksek öğrenimini Kiev'de Türk Dili ve Edebiyatı konusunda yapan KARİNA TOLSTYAKOVA, 13. Türkçe Konuşa girişimciler programına katıldıktan sonra Türkiye'yi daha yakından tanımak ve ilişkilerini geliştirmek için İstanbul'da  Marmara Üniversitesinde yüksek lisans yapmıştır. 

17-28 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara, Kayseri, Nevşehir  ve İstanbul illerinde düzenlenen  “13.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”na  21 ülke ve 4 özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 42 katılımcıiştirak etmiştir.