alt

Ukrayna'nın Kırım'dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanı olan  TKG üyesi  ASLAN ÖMER KIRIMLI (sol başta), Kırım halkı adına  Cumhurbaşkanı ile görüşen siyasi heyette yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatarları Onursal Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti 3 Temmuz 2015 tarihinde Ankara'da kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı web sayfasında yayınlanan farklı görüntülere ve ziyaretin videosuna ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

3 Temmuz 2015 Pazartesi günü saat 11.00’da gerçekleşen görüşmeye Mustafa Abbulcemil Kırımoğlu’nun yanı sıra, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Kırım’dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanı ve 14. TKG üyesi ASLAN ÖMER KIRIMLI  katıldı.

alt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatarları Onursal Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

UKRTURK haber sitesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Euronews haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı  kongre haberi için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

31 Temmuz-2 Ağustos 2015 tarihlerinde Ankara'da Bilkent otel'de gerçekleşen 2. Dünya Kırım Tatar Kongresi hakkında Dünya Türkleri Birliği'nin web sayfasında yayınlanan ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Kongre ile ilgili video görüntülerini izlemek için  14. TKG üyesi ASLAN ÖMER KIRIMLI'nın facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.

TOBB tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırım temsilcsi olarak katılan ASLAN ÖMER KIRIMLI,  Ukrayna Bakanlar kururlu Kararı ile Mayıs 2015'de, Kırım'dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığı görevine atanmıştır. TKG web sayfasında yayınlanan ilgili haber için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.