alt

14. TKG üyesi ve Ukrayna'nın Kırım'dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanı ASLAN ÖMER KIRIMLI (sol başta) , 2. Dünya Kırım Tatar Kongresi nedeniyle Ankara'da bulunduğu sırada,  Kırım halkını önderi MUSTAFA CEMİL KIRIMOĞLU (sağdan 2.)  ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı REFAT ÇUBAROV (sağ başta) ile birlikte T.C. Başbakanı AHMET DAVUTOĞLU (soldan 2.) ile görüşerek, Kırım halkının siyasi ve ekonomik durumunu paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Kırım Tatar liderler Ankara’da bir araya geldiler. asıa kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Kırım heyetinin T.C. Başbakanı ile yaptığı görüşmenin haberi  UKRTÜRK internet  sitesinde yayıınlanmaktadır. Görüşmenin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

31 Temmuz-2 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi nedeniyle Türkiye’de bulunan Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Ukrayna milletvekili Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna milletvekili Refat Çubarov ile Kırım’dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanı Aslan Ömer Kırımlı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiler.

Taraflar arasındaki görüşmede bölgesel sorunlar ve Kırım Tatarları’nın durumunun ele alındığı bildirildi.

alt

Ankara’da Bilkent Otelde ikincisi gerçekleştirilen Dünya Kırım Tatar Kongresi’ne, Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının temsilcilerinin yanı sıra, Ukraynalı ve Türk diplomatlar da katıldılar.

alt

Ankara'da Bilkent Otel'de düzenlenen 2. Dünya Kırım Tatar Kongresi hakkında Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan  ayrıntılı habere ve farklı görseller ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Kongre ile ilgili video görüntülerini izlemek için  14. TKG üyesi ASLAN ÖMER KIRIMLI'nın facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.

TOBB tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırım temsilcsi olarak katılan ASLAN ÖMER KIRIMLI,  Ukrayna Bakanlar kururlu Kararı ile Mayıs 2015'de,Kırım'dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığı görevine atanmıştır. TKG web sayfasında yayınlanan ilgili haber için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.