alt

Romanya'dan 2. TKG programı üyesi TANER REŞİT,  "Romanya  Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat BirliğiTuzla Şubesi   heyeti ile birlikte Ankara'da  yapılan "2. Dünya Kırım Tatar Kongresi"ne katıldı.

 İkinci Dünya Kırım Tatar Kongresi, 31 Temmuz -2 Ağustos 2015 tarihleirnde Ankara'da  12  farklı ülkeden 180  Kırım Tatar sivil toplum kuruluşunun  katılımıyla gerçekleşti.

2.TKG üyesi TANER REŞİT'in de üyesi olduğu Romanya  Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği Tuzla Şubesi, Dünya Kırım Tatar Kongresine iki otobüs doldu kalabalıkk bir heyetle, yetmiş kişi olarak iştirak etmiştir. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Romanya'nın Köstence şehrinden katılan TANER REŞİT, (ortada)2. Dünya Kırım Tatar Kongresinde Kırım halkının önderi MUSTAFA CEMİL KIRIMOĞLU (sağda) ile görüştü.

Ankara'da  Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde düzenlenen kongreye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırım Tatarları lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov, T Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, siyasi parti temsilcileri, çeşitli ülkelerin Ankara’daki diplomatik misyon temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

alt

Kırım Tatar Kongresi hakkıında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için Anadolu Ajansı'nın linkini ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Romanya  Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği üyesi olan  TANER REŞİT (ortada) taşımacılık ve gayrımenkul yatırım geliştirme sektörlerinde faaliyet göstermekte iken Köstence iline bağlı Tuzla Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilmiştir. İki dönemdir belediye mecis üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca eşi ile birlikte Tuzla kasabasında bir market işletmektedir. 

Romanya  Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği Tuzla Şubesi tarafından hazırlanan  Dünya Kırım Tatar Kongresine ait  fotoğraf albümüne bu linkten ulaşmak mümkündür.

Kırım halkının lideri MUSTAFA CEMİL KIRIMLIOĞLU'nun Dünya 2. Kırım Tatar Kongresidne Yaptığı konuşmanın  video görüntüsünü bu linkten izlemek mümkündür.

Milliyet Gazetesinde yeralan kongre haberine ulaşmak  için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.