alt

18. TKG üyesi EDİS EMRE (sağdan 3.) Körfez Ticaret Odası heyetinin Dobriç TSO ziyaretinde konuklarla yakından ilgilendi ve heyet üyeleri ile işbirliği görüşmelerine katıldı. 

alt

18. TKG üyesi EDİS EMRE (sağda)  Körfez Ticaret Odası Başkanı MUSTAFA EFE  tarafından verilen  Kütahya porseleninden el yapımı işlemeli tabağı yönetim kurulu üyesi olduğu  BULTİŞAD-Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası adına  kabul etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan temilcisi olarak katılan EDİS EMRE   ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan şirketin sahibidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD (Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu üyesi ve DTİK Bölge Temsilcisidir. 2014 yılında, Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca "Yılın İşvereni" seçilmiştir

Türkiye’nin Kocaeli ilinde yer alan Körfez Ticaret Odası, 3 Ağustos Pazartesi günü Dobriç Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 

Kırcaali Haber Gazetesinde yayınlanan Körfez Ticaret Odasının Dobriç TSO ziyaretine ilşkin haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) akredite üyesi olan Körfez Ticaret Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe’nin yanı sıra çok sayıda  iş adamını ve yönetim kurulu üyesinin de katıldığı toplantıda Dobriç Ticaret ve Sanayi Odası’nı Yönetim Kurulu Başkanı Lachezar Rosenov temsil etti.

Aynı zamanda TOBB Konsey üyesi de olan Mustafa Efe, 2000 üyesi bulunan Körfez Ticaret Odası’nın, Kuzeydoğu Bulgaristan ve Dobriç Bölgesi’nde yatırım olanaklarını geliştirmeyi arzuladıklarını kaydetti. 

Balkan Türkleri Derneği (Baltürk) web sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Yönetim Kurulu üyelerinin karşılıklı yatırım imkânlarını değerlendirdikleri ve işbirliklerini arttırarak iki bölge ticaretini güçlendirmeye karar verdikleri toplantıda; Körfez Ticaret Odası, Lachezar Rosenov’a ve Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu üyesi Edis Emre’ye çeşitli hatıralar takdim etti. 

Sahip olduğu 150.000 kişilik nüfus ile Körfez,  limanıyla Türkiye’nin toplam liman trafiğinin 25%’ini oluşturmaktadır. Körfez, aynı zamanda Türkiye vergi gelirlerinin 11%’ini ve dış ticaretinin 13%’ünü sağlaması açısından ülke için büyük öneme sahip bölgelerden biridir.