alt

14. TKG programına Kırım'dan katılan ASLAN ÖMER KIRIMLI (masanın baş tarafında)  ve 18. TKG  programı Kırım temsilcisi  EROL VELİİEV (sağdan 2.)  Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Kırım toplumu üyeleri için 18. TKG programı katılımcısı ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA (ayakta, sağda)  tarafından düzenlenen  iftar yemeğinde biraraya geldiler.  

alt

TOBB tarafından düzenlenen  18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırım temsilcisi olarak katılan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA (soldan 2.),  Kiev'de bulunan Kırım toplumunun temsilcileri için bir iftar daveti hazırladı.

İkram edilen yemeklerin tamamını  Kırım Tatar Lokantasının  mutfağında bizzat hazırlayan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA iftar davetine kırkbeş kişinin katılmasından memnuniyet duydu. 

Kırım Tatarı asıllı olan 18. TKG üyesi ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de ASLAN ÖMER KIRIMLI tarafından kurulmuş olan  danışmanlık hizmetleri veren şirkette yönetici olarak görev yamaktadır. 

İftar yemeği sırasında 1-2 Ağustos 2015 tarihinde Ankara'da Bilkent Otel'de düznelenecek Dünya Kırım Tatarları Kurultayı hazırlıkları hakkında bilgiler paylaşıldı  ve değerlendirmeler yapıldı.

14. TKG üyesi ASLAN ÖMER KIRIMLI  halen Ukrayna'da "Kırım'dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanı"olarak görev yapmaktadır. 

Krım'ın tarihsel önderi Mustaf Cemil Kırımlı'nın tüm yurtdışı ziyaretlerine katılan ASLAN ÖMER KIRIMLI, Kırım Tatar Türkleri ile ilgili  tüm siyasi çalışmalarda yer almaktadır.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Kırım temsilcisi olarak katılan  EROL VELİİEV,  telekomünikasyon, finansman ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirkette yöneticidir. İlgili kamusal dernek ve kurumların üyesidir.